Lietuvė apie kainas Lenkijoje: perku pusę kiaulės už maždaug 120 eurų – užtenka tikrai ilgam

Liko vos kelios dienos iki gražiausių metų švenčių. Kūčių ir Kalėdų meniu daugelis šeimų jau suplanavo ir pastebėjo, kad šiemet tam skyrė kur kas didesnes pinigų sumas. Ir nors ekonomistai bando pateisinti kainų šuolį, kuris Lietuvoje yra vienas didžiausių Europoje, kai kurie politikai ėmė domėtis – kodėl kainos taip išaugo?

„Neįsivaizduoju, kaip lietuviai išgyvena gaudami tokius atlyginimus ir mokėdami tokias kainas“, – ketvirtadienio vakarą, 20 val., LNK laidoje „Bučiuoju. Rūta“ stebėsis daugiau nei 20 metų Anglijoje gyvenanti Daiva. Ji neseniai Lietuvoje atostogavo mėnesį ir sako, kad šios atostogos kainavo brangiau nei būtų atsiėjusios Kanuose ar Nicoje. Moteris pasakoja už tris kokteilius viename sostinės barų sumokėjusi net 50 eurų, o kainos parduotuvėje ją taip pat stebina – kai kurios prekės Lietuvoje brangesnės tris ar keturis kartus nei Anglijoje.

Ūkininkas Vidas sako, kad kainos pakilo dėl verslininkų godumo. Vidas savo ūkyje augina braškes ir tikina, kad jas parduoda vidutiniškai už 4 eurus. O štai prekybos centre jo braškės pabrangsta dar beveik 4 eurais.

Laidos komanda apsilankė ir Lenkijoje, Suvalkuose. Čia prieš Kalėdas buvo apstu lietuvių, kurie iš parduotuvių šlavė viską: maistą, dovanas, alkoholį, buitinę chemiją. „Mes atvažiavome iš Plungės, liksim čia nakvoti, užsisakėme viešbutį su pusryčiais ir tai mums kainavo tik 23 eurus. Lietuvoje už tokią kainą viešbučio tikrai nerastume“, – stebėjosi prie parduotuvės sutiktas lietuvis Paulius. Jis taip pat pasidžiaugė radęs žaislų vaikams, kuriuos dės po Kalėdų eglute: „Įsivaizduokit, žaislas, kuris Lietuvoje kainuoja 80 eurų, o čia tokį patį nupirkau už 21 eurą.“

Kita sutikta lietuvė Rasa į Suvalkus apsipirkti važiuoja jau 14 metų. „Atvažiuoju čia daugiausiai dėl mėsos, perku pusę kiaulės už maždaug 120 eurų, užtenka tikrai ilgam“, – pasakoja lietuvė. Kita sutikta moteris sako važinėjanti į Lenkiją nuo pat 1991 metų. Ji čia perka ne tik maistą, bet ir vaistus, kurie, anot pašnekovės, gali būti pigesni net 50 procentų.

Kokie antkainiai lietuviškuose prekybos centruose?

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aš portretas
Jūs visi invaziniai šliužai sulinde i sostinę atsiminkit iš kur ten atsiradot ar kartais ne iš tų pačių kaimū

Jo

Jo portretas
Kas galite ir sugebate pirmyn pas kaimynus sako bloga vištiena kiauliena o ką Lenkai į pašarus deda nuodų jeigu dėtų tai negyventu tiek milijonų o pas mus baige viską išnaikinti

brrrrrrrrrr

brrrrrrrrrr portretas
Negaliu žiūrėt į lenkišką vištieną,purto..
VISI KOMENTARAI 40

Galerijos

Daugiau straipsnių