Kiaulių augintojų asociacijos vadovas: premjeras nurodė kompensuoti ir už paršelius

Žemės ūkio ministerija turės parengti kompensavimo už paršelius tvarką - tokį nurodymą penktadienį davė premjeras, susitikęs su kiaulių augintojais, sako pastarųjų atstovas.

Valdžiai nurodžius dėl afrikinio kiaulių maro pasienyje su Baltarusija išskersti visas kiaules, kai kurie didesni augintojai susidūrė su problema, ką daryti su paršeliais. Skaičiuojama, kad vienos jų - „Merkio agrofirmos“ nuostoliai sieks apie 7 mln. litų.

„Kaip supratome, premjeras atidžiai išklausė ir davė pavedimus, kad pirmadienį būtų pradėti realūs veiksmai ir darbai. Pirmadienį prasidės „Merkio agrofirmoje“ likvidavimo darbai, tikimės, kad nuostoliai bus apskaičiuoti ir sutvarkyta kompensacijos sistema. (...) Kokios kompensacijos už paršiuką bus, nepasakysiu, nes per savaitgalį ta sistema turi būti parengta“, - penktadienį po susitikimo su premjeru žurnalistams sakė Kiaulių augintojų asociacijos vadovas Algis Baravykas.

Pasak jo, dabar kompensuojama tik už paskerstas kiaules, o už paršiukus, kurių skersti neapsimoka, kompensacijos nenumatytos.

Anot A.Baravyko, „Merkio agrofirmos“ nuostoliai dėl likviduotų gyvulių bei dėl to, kad dvejus metus teks nutraukti veiklą, sieks apie 7 mln. litų.

„Logiškai galvojant, turėtų būti nuostolių kompensavimo komisija, kuri nustato, koks biologinis turtas, viską reikia įvertinti - yra daug indikatorių, pagal kuriuos galima nustatyti. (...) Šiandien sakoma, kad dvejiems metams įmonė turės nutraukti veiklą, tai reikės ir kompensacijas darbuotojams išmokėti“, - aiškino A.Baravykas.

Jo nuomone, stabdant įmonės veiklą, gelbėjamos ir kitos bendrovės, veikiančios neužkrėstoje teritorijoje, todėl už įmonės veiklos stabdymą turi mokėti valstybė, o ne bendrovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

a

a portretas
plataus masto afera
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių