Kelionių verslo asociacija: turizmo sektoriaus nuostoliai siekia apie 10 mln. eurų

Lietuvos kelionių verslo asociacijos viceprezidentas Armandas Burba sako, kad, paskutiniais duomenimis, turizmo sektoriaus nuostoliai dėl pandemijos siekia apie 10 mln. eurų.

„Kad turizmas išgyventų, reikia ne tiek jau daug, – paskutiniais duomenimis, šiuo metu turizmo nuostoliai yra apie 10 mln. eurų. Palyginimui, praėjusios savaitės duomenimis, visas turizmo sektorius gavo vos 600 tūkst. eurų subsidijų. Nuostolis nesulyginamas su parama“, – žurnalistams antradienį protesto akcijos metu „Paskutinė verslo vakarienė“ sakė A. Burba.

Jo teigimu, taip pat nematoma strategijos, kaip išeiti iš krizinės situacijos.

„Kitos Europos Sąjungos šalys jau seniai yra paruošusios ne tik krizės valdymo, bet ir išėjimo iš krizės planus. Pas mus nėra jokio strateginio plano. Tai liečia ne tik turizmą, tai liečia visus verslus, kurie nukentėjo nuo COVID–19“, – teigė A. Burba.

Pasak A. Burbos, taip pat norima atkreipti dėmesį, kad Lietuvoje esą nėra turizmo politikos.

„Netgi turizmo įstatyme turisto sąvoka apibrėžta nepilnai ir netiksliai. Mūsų nuomone, turizmas turi tapti prioritetine ūkio šaka, nes mes pagal turizmo produkto generuojamas pajamas nuo Latvijos atsiliekame du kartus, nuo Estijos – tris kartus. Galimybių plėstis, augti yra. Tam reikalingas dėmesys, pastovi politika“, – sakė A. Burba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių