Kainų augimo tempas Lietuvoje – vienas didžiausių ES: kas pabrango labiausiai?

  • Teksto dydis:

Kainos Lietuvoje auga dideliu tempu. Pasak Lietuvos statistikos departamento atstovės Renatos Paškevičienės, paslaugų kainos Lietuvoje brango 12 proc., praneša LNK.

„Birželio mėnesio duomenimis, paslaugų kainos, palyginti su 2021-ųjų birželiu, padidėjo 12 proc.“ – teigė R. Paškevičienė.

Labiausiai brango sporto bei poilsio įranga.

„Iš labiausiai pabrangusių paslaugų galima paminėti pakilusias sporto ir poilsio įrangos bei reikmenų nuomojimo paslaugų kainas – šios padidėjo apie 38 proc. Taip pat keleivinio geležinkelio transporto paslaugų kainų padidėjimą, kuris sudarė apie 31 proc. Transporto draudimas pabrango apie 27 proc. Būsto priežiūros ir remonto paslaugos brango apie 34 proc. Taip pat per minėtą laikotarpį apie penktadalį pabrango sanatorijų teikiamos paslaugos bei atostogų išvykos. 14 proc. padidėjo ir kirpyklų teikiamų paslaugų kainos, o apgyvendinimo paslaugų kainos padidėjo apie 17 proc.“ – vardijo statistikos departamento atstovė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Europoje, pagal metinį vartotojų kainų pokytį, mus lenkia tik Estija. 

„Pagal bendrą kainų pokytį Lietuva yra antroje vietoje Europoje. Pirmoje vietoje pagal metinį vartotojų kainų pokytį yra Estija, po to Lietuva ir Latvija“, – tvirtino R. Paškevičienė.

„Šiuo metu liepos mėnesio duomenys yra apdorojami. Kaip žinia, nuo liepos pirmos brangs elektros energija, dujos. Detalesnė informacija jau bus rugpjūčio pradžioje“, – sakė R. Paškevičienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kazkas

Kazkas portretas
Slyksciausia, kad infliacija tai infliacija, bet kiti akivaizdziai naudojasi ta padetimi, kelia tas kainas nesvarbu kaip, svarbu kelt, ypatingai maitinimo istaigos, kurios ir taip turi pvm lengvata. Ten is vis beprotnamis, restoranuose, kavinese, dar ne taip butu pikta, bet su kainu kilimu maisto kokybe, bei aptarnavimas tai vis dar strige kazkur apie 1994-sius.

J.

J. portretas
Pirkau pjuvenų briketus kurui. Prieš metus 1tona kainavo apie100€, dabar 300€. Kiek procentų pabrangimas? Atsipeikėkit prieš pateikdami tokią rašliavą.

Lsbiausiai

Lsbiausiai portretas
Praturtėjom Europoj;-)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių