I. Šimonytė: diskusijos dėl Rusijos ir Baltarusijos krovinių embargo tęsiasi

Diskusijos dėl Baltijos šalių ir Lenkijos pasiūlyto Rusijos ir Baltarusijos krovinių embargo toliau vyksta, sako ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė.

„Vienai valstybei priimti tokį sprendimą dėl to, kad ES viduje judėjimas yra neribojamas ir nėra vidinių sienų, yra pakankamai sudėtingas dalykas, nes tai reikštų logistines problemas kitoms kaimyninėms šalims“, – žurnalistams Pabradės poligone, Švenčionių rajone, sakė ministrė pirmininkė.

„Šiandien galiu pasakyti tik tiek, kad ta diskusija tęsiasi – pirmiausia su mūsų kaimyninėmis, kadangi siena yra ilga ir apima bent keturias valstybes, o jeigu Suomiją įskaičiuosime, ir penkias“, – pridūrė I. Šimonytė. 

Pasak premjerės, optimalus sprendimas šioje situacijoje yra suderinta visų išorinę sieną turinčių valstybių pozicija šiuo klausimu.

Praėjusią savaitę Baltijos šalių ir Lenkijos premjerai paragino Europos Sąjungą (ES) uždrausti krovinių gabenimą kelių transportu į Rusiją ir Baltarusiją ir iš jų, taip pat neleisti šių šalių laivams įplaukti į Bendrijos uostus.

Pasak premjerų, tokios priemonės dar labiau apribotų Rusijos galimybes palaikyti agresiją Ukrainoje. 

Lenkijos ir Lietuvos pasienyje taip pat kurį laiką vyksta visuomeninės protesto akcijos, kurių metu siekiama stabdyti vilkikus, atvykstančius iš Rusijos ir Baltarusijos.  

Rusijai užpuolus Ukrainą, ES ir kitos Vakarų šalys uždarė savo oro erdvę Rusijos orlaiviams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

idomu

idomu portretas
PiŠ supranta kad Kaliningradas jau pasiruošes autonominiam gyvenimui o musu elektros jungtys bus paruoštos tik 2025 metais? Rubliai laukia savo pirkeju:)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių