Grožio specialistų užimtumas sumažėjęs perpus: klientų antplūdis – tik savaitę

Nuo gegužės 18 dienos Vyriausybei leidus atnaujinti visas grožio paslaugas, Kirpėjų ir grožio specialistų asociacijos prezidentė Jolanta Mačiulienė teigia, kad grožio specialistai iki šiol dirba ne visu pajėgumu. Pasak asociacijos atstovės, klientai kai kuriomis siūlomomis paslaugomis naudojasi pasyviai.

Anot J. Mačiulienės, didelės dalies grožio specialistų užimtumas sumažėjęs perpus.

„Daugiau klientų buvo pačioje pradžioje, pirmąją savaitę, kai leido atnaujinti veiklą, tuomet buvo noras žmonėms susitvarkyti. (…) Šiuo metu didesnė dalis kolegų sako, kad jie nedirba taip, kaip dirbo iki karantino, kad jų užimtumas yra sumažėjęs 50 proc. To priežastis – nebeliko švenčių, tai labai susiję su grožio sektoriumi. Labai atsargiai žmonės darosi manikiūrus, pedikiūrus, kažkiek daugiau kerpasi, dėl plaukų dažymo – sąlyginai“, – Eltai sakė J. Mačiulienė.

„Dėl paslaugų, kurios buvo vėliausiai, nuo gegužės 18 dienos, paleistos, čia kol kas dar vyrauja sąstingis“, – pridūrė grožio sektoriaus atstovė.

Daugiau klientų buvo pačioje pradžioje, pirmąją savaitę, kai leido atnaujinti veiklą, tuomet buvo noras žmonėms susitvarkyti.

Kirpėjų ir grožio specialistų asociacijos prezidentės teigimu, asociacijos nariai iki šiol negali dirbti įprastu režimu dėl privalomo 10 kvadratinių metrų ploto užtikrinimo vienam asmeniui.

Jolanta Mačiulienė. Asmeninio archyvo nuotr.

„100 proc. niekas nedirbame dėl tos priežasties, kad nėra nuimtas privalomas 10 kv. metrų plotas vienam asmeniui specialistui teikiant grožio paslaugas. Jeigu salonas buvo didesnis ir dirbo 5 specialistai, dabar dirba 2-3. Jų pajėgumas, našumas perkeliamas į kitą dieną arba į popietinę pamainą, arba į kitą pamainą. (…) Tad tikrai negalime pasakyti, kad užimtumas yra 100 proc.“, – sakė ji.

Pašnekovė vylėsi, kad artimiausiu metu šis reikalavimas bus panaikintas.

„Toks suvaržymas didesniems salonams ir kirpykloms atima didesnę dalį viso verslo“, – sakė ji.

J. Mačiulienė taip pat paneigė teiginius, kad grožio specialistai, atnaujinę paslaugų teikimą, padidino jų kainas.

„Grožio sektorius, ko gero, pradeda po truputį suvokti karantino pasekmes. Stebime, koks vyksta šiuo metu didelis puolimas dėl to, kad grožio salonai ir kirpyklos pakėlė kainas bei tai, kad problemų mums neliko. Noriu tai paneigti, nes problemų yra, nėra klientų srautų, kaip kad buvo prieš karantiną.(...) Esame tikrai solidarūs su klientais ir (…) kainų niekas nepakėlė. Jos galbūt tik nežymiai kito“, – teigė asociacijos prezidentė.

Savo veiklą, laikantis tam tikrų reikalavimų, grožio salonai galėjo atnaujinti nuo balandžio 27 dienos.

Kirpyklose leista kirpti plaukus, juos dažyti, šukuoti. Nagų salonuose – atlikti manikiūro, gelinio lakavimo paslaugas. Barzdų salonuose leista kirpti barzdas.

Nuo gegužės 18 dienos Vyriausybė leido teikti visas grožio paslaugas su sąlyga, kad bus ribojamas paslaugų gavėjų ir kitų lankytojų srautas bei bus užtikrintos būtinos sveikatos saugos, higienos, asmenų aprūpinimo būtinomis asmeninės apsaugos priemonėmis sąlygos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių