Gavus išeitinę, pašalpos teks palaukti

Iš darbo atleistiems ir išeitinę kompensaciją gavusiems žmonėms Vyriausybė siūlys nemokėti bedarbio pašalpos. Užsiregistravęs darbo biržoje asmuo negalės gauti jam priklausančios išmokos tiek mėnesių, už kiek bus gavęs kompensaciją iš buvusios darbovietės.

Šį pasiūlymą pirmadienio posėdyje svarstė Vyriausybė, jam pritarti žadama trečiadienį vyksiančiame ministrų kabineto posėdyje. Tiesa, jį dar turės patvirtinti Seimas. Iki šiol išeitinės kompensacijos įtakos bedarbystės pašalpoms neturėjo.

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Rimantas Jonas Dagys sakė, kad tokia tvarka turi savų pliusų - esą taip būtų galima prailginti bedarbio pašalpos mokėjimą, o žmones paskatintų aktyviau ieškotis kito darbo. Be to, tai leistų sutaupyti apie 12,4 mln. litų, skirtų bedarbystės pašalpoms.

Beje, Vyriausybė taip pat pritarė siūlymui, kad darbo netekę žmonės galėtų tuo pačiu metu gauti tik vieną išmoką - bedarbio pašalpą arba paramą mokymuisi.

Darbo biržos duomenimis, šiuo metu įregistruota daugiau kaip 214 tūkst. darbo ieškančių asmenų. Trečdalis jų pirmąjį šių ketvirtį gavo bedarbio pašalpą, vidutiniškai siekusią 720 litų per mėnesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių