G. Nausėda: Vokietijos bankų susidomėjimą Lietuva skatina šalių bendradarbiavimas gynyboje

Vokietijos banko „Commerzbank“ susidomėjimas Lietuva – ženklas, jog Vilniaus ir Berlyno bendradarbiavimas krašto apsaugos ir gynybos pramonės srityse pritraukia ir finansinių vokiečių institucijų dėmesį, sako prezidentas Gitanas Nausėda.

„Vokietijos brigados atėjimas, „Rheinmetall“ (Vokietijos gynybos pramonės koncerno – BNS) atėjimas iš tikrųjų skatina ir finansines institucijas atkreipti didesnį dėmesį į mūsų valstybę“, – penktadienį Prezidentūroje žurnalistams sakė G. Nausėda.

„Vokietijos finansininkai puikiai žino kaip neblogai tvarkomės ekonominėje srityje, pripažįsta šitą sėkmę ir yra pasirengę eiti kartu paskui Vokietijos brigadą, Vokietijos verslą ir drąsiau imtis veiklos čia Lietuvoje, kas neabejotinai vis mus tik pradžiugins, nes bus didesnė konkurencija“, – teigė prezidentas.

Taip jis kalbėjo po penktadienį vykusio susitikimo su „Commerzbank“ delegacija.

Vilnius siekia, jog Vokietijos brigada Lietuvoje pilnai būtų dislokuota iki 2027 metų pabaigos. Tuo metu „Rheinmetall“ į 155 mm sviedinių gamyklą Radviliškio rajone, netoli Baisogalos, ketina investuoti 180 mln. eurų bei sukurti apie 150 darbo vietų.

„Commerzbank“ atstovai ketvirtadienį lankėsi ir pas ekonomikos ir inovacijų ministrę Aušrinę Armonaitę, kuri BNS patikino, jog banko planai Lietuvoje yra rimti, o susitikimas buvo „labai pozityvus“.

Tiek ministrė, tiek prezidentas teigė, jog „Commerzbank“ apie savo planus Lietuvoje praneš pats.

„Pats „Commerzbank“ praneš apie savo planus, (...) buvau susitikęs su jo vadovais, planai tikrai yra ambicingi. Bankas yra institucija, kuri, be jokios abejonės, labai gerai planuoja ir atsargiai, ir labai nuosekliai vykdo savo ekspansiją ir plėtros planus“, – teigė G. Nausėda.

Prezidento patarėjas ekonomikos klausimais Vaidas Augustinavičius penktadienį žurnalistams sakė, kad konkretesnius savo planus pats „Commerzbank“ turėtų paskelbti dar šiemet, tuo metu A. Armonaitė teigė, jog bankas Lietuvoje greičiausiai dirbs su verslo klientais.

Be Vokietijos, „Commerzbank“  šiuo metu veikia 46-iose pasaulio šalyse.

Lietuvos vadovai pastaraisiais metais nuolat kviečia šalyje kurtis užsienio bankus, apie galimą naujų bankų rinkos žaidėjų atėjimą nekart yra užsiminę ir Lietuvos banko atstovai.

Portalas „Verslo žinios“ liepos viduryje pranešė apie didžiausio Taivano banko „Bank of Taiwan“ planus įsteigti padalinį Lietuvoje.  Apie tai pranešta salos Finansų priežiūros komisijai patvirtinus banko paraišką steigtis Lietuvoje.

Lietuvos banko vadovas Gediminas Šimkus sausį portalui „15min“ patvirtino BNS anksčiau skelbtą neoficialią informaciją, kad filialą Lietuvoje svarsto įsteigti ir vienas didžiausių Lenkijos bankų „Pekao“.

Anksčiau apie ketinimus pradėti veiklą Lietuvoje, tačiau nesteigiant čia filialo, BNS oficialiai buvo patvirtinęs ir didžiausias Lenkijos bankas PKO.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bled

Bled portretas
Kaip senio veido raumenys jeu nebelaiko
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių