G. Nausėda pasirašė pataisas, leisiančias ginkluotės gamintojams kurtis LEZ

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį pasirašė Laisvųjų ekonominių zonų pagrindų įstatymo pakeitimus, kuriais numatoma leisti gynybos ir saugumo pramonės įmonėms veikti laisvosiose ekonominėse zonose (LEZ). Šios veiklos buvo draudžiamos nuo 1995 metų.

Pasak prezidento, tai paskatins vietos ir užsienio investicijas į aukštesne pridėtine verte pasižymintį sektorių, padidins Lietuvos ekonomikos diversifikaciją ir konkurencingumą.

„Geriau vėliau negu niekada. Panaikintas beveik tris dešimtmečius galiojęs apribojimas vystyti gynybos ir saugumo pramonę laisvosiose ekonominėse zonose atrakina naują ekonomikos potencialą“, – Prezidentūros pranešime teigė G. Nausėda.

Prezidentas su Seimo, Vyriausybės ir verslo atstovais balandį sutarė, kad, norint pasiekti pokyčių, būtina imtis veiksmų valdysenos, teisinės aplinkos gerinimo, finansavimo ir kitose srityse.

„Įstatymo dėl laisvų ekonominių zonų pakeitimas – vienas pirmųjų gynybos pramonės proveržio žingsnių. Turime nedelsdami imtis ir kitų veiksmų, kurie įtvirtintų būtinas sąlygas sėkmingai ir sparčiai gynybos pramonės plėtrai Lietuvoje. Tai nacionalinio saugumo klausimas, kuriam iki šiol trūko deramo dėmesio“, – pabrėžė šalies vadovas.

Prezidentas tikisi, kad iki Seimo rudens sesijos bus parengtas gynybos pramonę ir inovacijas reglamentuojantis įstatymas, peržiūrėta ir patobulinta licencijavimo bei sertifikavimo tvarka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klpd.

Klpd. portretas
,,ačiū" ,, ačiū" prezyyydente. Nuo Klaipėdos Pietinio rajono ir miesto kvartalų esančių nuo Akropolio į pietus, gyventojų.Mūsų gyvenamosios teritorijos čia jau yra patapę smirdalų ir teršalų zonomis, LEZe seniai dirba apie 10 pavojų gyvybėms keliančių ūkinių objektų, bet va karinių gamyklų mums tikrai trūko:D) Reikia eit ieškot nusipirkt baltas ,,tapačkes", kad kuomet mus užpuls koks islamas, rusas ar kinietis suspėt jas apsiaut - nieko daugiau nelieka čia gyvenantiems miestiečiams..Kas nežino kad kilus kariniam konfliktui visų pirma bus bombarduojami kariniai objektai, bazės ir ginklų sandėliai? O pas mus iš vienos pusės - LEZ, o iš kitos SDT durnių laivas! Jeigu ką - dės kaip reikiant:D) Negalima buvo šitą ginkluotę gaminti pvz Pagėgių ir kitose buvusių rusų laikų poligonų apylinkėse kur jau seniai yra geležinkeliai ir kita tinkama struktūra? Būtinai jas reikia įkišti į gyvenamus rajonus? O gal čia specialiai Bankomatas pavarė - iš Ukrainos matom kaip smogikai dengiasi civiliais..

Košmaras

Košmaras portretas
Košmaras
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių