G. Nausėda: Astravo AE turėtų būti nepriimtina ES

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda mano, kad Lietuvos nesaugia laikoma Astravo atominė elektrinė (AE) turėtų būti nepriimtina Europos Sąjungai, o jos elektros importas turėtų būti traktuojamas kaip parama Aliaksandro Lukašenkos režimui.

Tai jis pareiškė Europos Vadovų Taryboje trečiadienį, kur iškėlė Astravo AE saugumo problemą.

„Aš jį (klausimą – BNS) iškėliau štai tokia forma: ar galime laikyti, kad Astravo atominė elektrinė, kurią norima pradėti eksploatuoti neįgyvendinus visų streso testų reikalavimų, saugumo reikalavimų ir ypatingai atsižvelgiant į dabartines aplinkybes, – ar tokia atominė elektrinė gali būti priimtina Europos Sąjungai ir ar mes netraktuojame elektros energijos importo iš tokios elektrinės dabartinėmis aplinkybėmis kaip paramos šitam režimui, kuris yra susikompromitavęs“, – žurnalistams trečiadienį kalbėjo G. Nausėda.

Jis teigė besitikintis, kad Lietuvai opų klausimą išgirs ir kaimyninės šalys, ir visa Europos Sąjunga.

„Mes iš tikrųjų kalbėjome ne užduodami klausimus ir rinkdami atsakymus, mes kiekvienas kėlėme tas mintis, kurios mums šiandien atrodo svarbiausios. Manau, kad tai turėtų rasti atgarsį tiek mūsų artimiausių kaimynų širdyse ir protuose, tiek, tikiuosi, ir bendroje Europos Sąjungos pozicijoje“, – sakė prezidentas.

Lietuva yra Baltarusijoje statomos atominės elektrinės aktyviausia kritikė, pasirengusi boikotuoti baltarusišką elektrą vos tik jėgainė pradės ją gaminti. Lietuva bando įtikinti ir kitas Baltijos šalis solidarizuotis, kad Astravo AE elektra nepatektų į jų, o kartu ir į ES, rinkas.

Nuotoliniame EVT susitikime buvo aptarta situacija Baltarusijoje po šioje šalyje įvykusių prezidento rinkimų ir kilusių protestų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

marinakosel toscka com

marinakosel toscka com portretas
Pone pirmininke, būdamas branduolinės saugos lyderiu, siūlykite Cichanouskajai prisijungti prie Astravos saugos kriterijų. Negalite laimėti Astravo mūšio be jo sutikimo. Jūs turite ją įtikinti, užuot raginę imtis veiksmų JT. Jums pasisekė, kad turite oponentą, turintį didesnį teisėtumą nei Navalno. Nepadarykite to figūracijos prieštaravimu.

Anonimas

Anonimas portretas
Kodėl ? Kokią giesmę gieda šis ponas ?

Pasiulymas

Pasiulymas portretas
Na h..j Briusseli,perkelti ES sostine pas Nauseda i dacia ,ir padaryti Lietuva pacia svarbiausia galingiausia ES vadovybes salimi!!!!!
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių