FNTT: dėl ES sankcijų Rusijai ir Baltarusijai Lietuvoje jau įšaldyta 14 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Dėl Lietuvoje taikomų Europos Sąjungos (ES) finansinių sankcijų, susijusių su Rusija, daugėja įšaldyto turto – bendra įšaldytų lėšų suma siekia apie 13,9 mln. eurų: daugiau nei 10,8 mln. eurų, beveik 3,4 mln. JAV dolerių ir per 645 tūkst. Rusijos rublių.

Per savaitę papildomai įšaldyta beveik 0,9 mln. eurų ir virš 200 tūkst. JAV dolerių, pranešė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT).

Sankcijos, susijusios su Rusija, taikomos dviem juridiniams asmenims, kurie yra įtraukti į sankcijų sąrašą, ir aštuoniems juridiniams asmenims bei keturiems fiziniams asmenims, remiantis sąsajomis per nuosavybę ar kontrolę.

Sankcijos pritaikytos dėl sąsajų su Aleksejumi Nečajevu, „Vnešekonombank“, Aleksejumi Mordašovu, Andrejumi Melničenka, Rusijos statybų įmone „Mostotrest“, plieno ir kasybos pramonės gigantu „Severstal“,  Andrejumi Guryjevu, Igoriu Sečinu, Sergejumi Chemezovu.

Be to, dėl sankcijų, taikomų keturiems su Baltarusija susijusiems juridiniams ir vienam fiziniam asmeniui, įšaldyta 46,2 tūkst. eurų. Sankcijos jiems pritaikytos dėl sąsajų su Aliaksandru Šakustinu, „Vnešekonombank“. Ši suma per savaitę nepakito. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
O ''furos'' kaip važiavo į abi puses , taipir toliau važiuja , ŠTAI TOKIOS SANKCIJOS GALIOJA L I E T U V O J E .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių