Elektroninio verslo projektams - beveik 5 mln. litų

Ūkio ministerija skyrė 4,75 mln. litų 2007-2013 m. Europos Sąjungos struktūrinės paramos lėšų 29 elektroninio verslo projektams įgyvendinti pagal priemonę „E-verslas LT“. Lietuvos įmonės elektroninio verslo projektams įgyvendinti tokias reikšmingas lėšų sumas gauna pirmąkart, anksčiau tokie projektai nebuvo remiami arba remiamai tik labai nežymia apimtimi.

„Galime pasidžiaugti, kad kvietimas teikti paraiškas paramai pagal priemonę „E-verslas LT“ iš pirmo karto sulaukė nemažo susidomėjimo ir paraiškų gauta už 56,07 mln. Lt, t. y. beveik už visą kvietimo sumą - 66,7 mln. Lt“, - sakė ūkio ministerijos Europos Sąjungos struktūrinės paramos departamento direktorė Jekaterina Šarmavičienė.

Pagal priemonę „E-verslas LT“ skiriamos paramos tikslas - skatinti labai mažas, mažas ir vidutines įmones diegti informacines technologijas, perkeliant verslo procesus į elektroninę terpę, ir taip sudaryti palankias sąlygas įmonių darbo našumui ir eksportui didinti.

Įgyvendinami elektroninio verslo projektai padės optimizuoti įmonių darbo procesus, įdiegti efektyvesnį ir greitesnį operacijų valdymą. Optimizavus veiklą, paspartės užsakymų ir tiekimo sandorių atlikimas, sumažės klaidų tikimybė ir nuostoliai. Be to, galimybė teikti ir vykdyti užsakymus el. priemonėmis patrauklesnė ir užsienio klientams. Taip didėja įmonės žinomumas ir pasiekiamumas užsienio rinkose, kas yra itin svarbu šiuo metu..

Priemonės „E-verslas LT“ lėšomis finansuojamos veiklos, susijusios su labai mažų, mažų ir vidutinių įmonių investicijomis į materialųjį ir nematerialųjį turtą, kurio reikia elektroninio verslo diegimo projektui toje įmonėje įgyvendinti, taip pat projektui įgyvendinti būtinoms išorinių konsultantų paslaugoms įsigyti.

Pagal priemonę „E-verslas LT“ VšĮ Lietuvos verslo paramos agentūrai buvo pateiktos 328 paraiškos už 56,07 mln. litų sumą. Paraiškos vertinamos ir parama skiriama dalimis tol, kol bus panaudotos priemonei numatytos lėšos. Apie finansavimo skyrimo eigą bus toliau informuojama, sprendimai dėl paramos skyrimo skelbiami Ūkio ministerijos tinklalapyje www.ukmin.lt.

Su projektais, kuriems įgyvendinti pateiktos paraiškos, galite susipažinti svetainėje www.esparama.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių