Deramasi dėl jautienos eksporto į Japoniją

  • Teksto dydis:

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) aktyviai ieškodama naujų rinkų lietuviško maisto eksportuotojams, pernai glaudžiai bendradarbiavo su Japonijos kompetentingomis institucijomis.

Ar lietuviška jautiena galės keliauti į tekančios saulės šalį, paaiškės jau greitai - gegužės pradžioje į mūsų šalį planuoja atvykti japonų ekspertai įsitikinti, kad Lietuvoje auginami galvijai - sveiki, o mėsa -  kokybiška.

トJaponai gerai vertina Lietuvoje veikiančią maisto ir veterinarinės kontrolės sistemą. Patikimos šalies įvaizdį užsitarnavome, kai 2012 m. Australijos maisto standartų agentūra Lietuvą dėl vadinamosios galvijų kempinligės oficialiai pripažino mažiausios rizikos šalimi ir atvėrė savo rinką lietuviškai jautienai", - sako VMVT direktorius dr. Jonas Milius.

Kitas svarus argumentas - Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto (NMVRVI) tyrimų rezultatų pripažinimas lygiaverčiais atliekamiems Japonijoje. 

2014 m. balandžio 1d. Japonijos apsaugos, darbo ir gerbūvio ministerija NMVRVI įtraukė į šios šalies patvirtintų užsienio analitinių institucijų sąrašą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių