Darbo kodekso pataisa: darbo užmokestis turi būti mokamas pavedimu į sąskaitą

Darbo kodekse siūloma numatyti, kad darbo užmokestis ir kitos su darbo santykiais susijusios išmokos privalo būti mokamos pavedimu į darbuotojo nurodytą mokėjimo sąskaitą.

Tai siūlantį Darbo kodekso pakeitimo projektą įregistravo įvairioms Seimo frakcijoms priklausantys Seimo nariai: Mykolas Majauskas, Simonas Gentvilas, Algirdas Sysas, Laurynas Kasčiūnas, Tomas Tomilinas, Matas Maldeikis, Antanas Čepononis, Vytautas Gapšys, Sergejus Jovaiša, Lukas Savickas, Algirdas Butkevičius, Rasa Budbergytė, Žygimantas Pavilionis, Justas Džiugelis.

Pasak jų, projekto tikslas – stiprinti darbuotojų teisę į skaidrų ir teisingą apmokėjimą už darbą, atsisakant mokėjimų grynaisiais pinigais ir nustatant reikalavimą darbdaviams darbo užmokestį ir kitas su darbo santykiais susijusias pinigų sumas mokėti į darbuotojo nurodytą banko ar kitos finansinės įstaigos sąskaitą.

Projektą parengusių Seimo narių nuomone, įvedus atsiskaitymo už darbo užmokestį ir su darbo santykiais susijusių išmokų grynaisiais pinigais ribojimą, bus sumažintas atsiskaitymų grynaisiais pinigais kiekis, dėl ko sumažės prielaidos „šešėlinei ekonomikai“.

Šiuo metu Darbo kodekse yra numatyta, kad darbo užmokestis privalo būti mokamas pinigais. Tai reiškia, jog darbo užmokestis gali būti išmokamas grynaisiais pinigais arba mokėjimo pavedimu į darbuotojo nurodytą banko sąskaitą.

Siūloma, kad Darbo kodekso pataisa, neleidžianti darbo užmokesčio mokėti grynaisiais pinigais, įsigaliotų 2022 m. sausio 1 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klp

klp portretas
Pagaliau aiškėja, kas yra tikroji valdžia - bankai. Vargšai imitatoriai prezidentas ir seimas. Dar turėtų paaiškėti, kad pensijinio amžiaus didinimo iniciatoriai yra privatūs pensijų fondai, nes jie nenori atsisveikinti su surinktais pinigais.

J

J portretas
Cia pavardes sukurto mafijos projekto saika tai aisku kad is banku gauna otkatus

Rr

Rr portretas
Kokiu padarinių mane verčia pasirašyt sutartis su bankais, ir kas mėnesį jiems mokėti nuo mano algos. Tai žmogaus teisių pažeidimai
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių