Buvę finansų ministrai: eurą galime įsivesti anksčiau nei 2015 m.

Lietuva gali siekti įsivesti eurą anksčiau nei 2015 m., mano buvusi finansų ministrė ir Vilniaus universiteto dėstytoja Ingrida Šimonytė. Su jos nuomone sutinka ir buvęs finansų ministras, europarlamentaras socialdemokratas Zigmantas Balčytis, rašo portalas delfi.lt.

„Mums reikia skubėti su euro įvedimu ir tikrai, patikėkite, mes dėl to labai daug nepralošime. Bus ant šito piniginio vieneto ir Lietuvos atributikos. Mums to reikia ir dėl politinių sprendimų, ir dėl ekonominės savo valstybės ateities", - sakė Z.Balčytis.

Pasak jo, kol Lietuva neturės euro, ji neturės stipraus politinio balso Europos Sąjungoje.

I.Šimonytė laikėsi panašios pozicijos: anot jos, tikėtina, kad eurą Lietuva galėtų įsivesti anksčiau nei planuojama.

„Dabar matau visas galimybes atitikti kriterijus kitą pavasarį, dar beveik ir šio pavasario ne visiškai atmesčiau, tiesą sakant, būtų neapdairu atsisakyti ir nepasinaudoti galimybe“, - apie euro įvedimą Lietuvoje sakė I. Šimonytė.

Pasak buvusios finansų ministrės, vėlesnės datos nei 2015-ieji atrodo problemiškos euro įvedimui dėl to, kad gali sparčiau pradėti augti infliacija, o Europos Komisijos paskelbtos infliacijos prognozes kitiems metams atrodo pakankamai optimistiškai.

Vyriausybė yra iškėlusi tikslą eurą Lietuvoje įsivesti 2015-aisiais metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Isvykes

Isvykes portretas
paziurekit i Ispanija Portugalija verkia ten zmones pasizabojo tokios valtybes kaip hansas ir varles ir sokam pagal ju duda ubagu salis zmones bekit is tos lt ir net neatsisukit i ta ubagu sali

lietuvis

lietuvis portretas
tam vistgaidziui Kaisiadoriu paukstyne vistas lesinti, o ne apie eura postringaut

pania-panele

pania-panele portretas
manyti ir daryti skirtingi dalykai
VISI KOMENTARAI 46

Galerijos

Daugiau straipsnių