Architektas: reikia ne tik renovuoti, bet ir keisti butų išplanavimą

Ar renovavus daugiabučius jie taps patrauklesni būsto pirkėjams? Ar renovacija į didmiesčių miegamuosius rajonus sugrąžins į priemiesčius įsikėlusius gyventojus? Vilniaus miesto vyriausiasis architektas Mindaugas Pakalnis sako „ne“, rašo portalas delfi.lt.

Architektas mano, kad renovacijos procese neužtenka kalbėti vien apie pastatų fasado atnaujinimą. Architektas tvirtina, jog būtina galvoti ir apie butų išplanavimo keitimą bei saugios aplinkos kūrimą.

M. Pakalnis teigia, kad didmiesčio artėjančią „mirtį“ galima nuspėti pagal gyventojų tankį jame. Jei jis neviršija 30 gyventojų vienam hektarui, miestui kyla grėsmė, bankai pradeda nenorėti finansuoti investicinių projektų tokiose zonose.

Vilniaus miesto architektas sunerimęs ir dėl sostinės ateities. Jis teigia, kad didelė dalis vidutinės klasės gyventojų, turinčių mažamečius vaikus, paliko sostinės miegamuosius rajonus ir persikėlė į priemiesčius.

M. Pakalnis priminė, kad jaunos šeimos jau išsikėlė į priemiestinius rajonus, o mieste esančiuose rajonuose stambiaplokščių daugiabučių namų gyventojų amžiaus vidurkis siekia 51-65 m.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jeigu

Jeigu portretas
seiminikai nori perplanavimo, tai reikia ir perplanuoti.

Likimas

Likimas portretas
Taip, taip, svarbiausia tik renovuokitės, paskui perplanuokit, tik neužmirškit amžinai būti bankams skolose..

SS

SS portretas
Straipsnyje truputi gilesnė mintis, bet nepaaiškinta plačiau, todėl ir liko nesuprasta
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių