13 naudotų automobilių apžvalga (II dalis)

Pirmąją straipsnio dalį skaitykite čia.

Mazda

Pasikartojantys gedimai

Pagrindinis trūkumas, su kuriuo susiduria Mazda savininkai, – korozija (ji neaplenkia ir naujų automobilių, pvz., Mazda 6). Variklis sudegina daug alyvos.

TUV apžvalga

Puikius įvertinimus renka MX-5.

Serviso akcijos

Remontuota skirstymo sistema (1998 ir 2001 m.).

Mercedes

Pasikartojantys gedimai

Rūpesčių pridaro pakaba, korozija, gendanti elektronika – dažniausiai kompiuterio valdymo įrenginiai. Genda įpurškimo sistema bei naujesnių CDI turbodyzelių variklių darbo valdymo sistemos, taip pat automatinės greičio dėžės (naujų modelių).

TUV apžvalga

Populiarūs pastarųjų metų Mercedes modeliai atvykę į techninę apžiūrą ne per geriausiai pasirodė. Tarp dvejų ir trejų metų automobilių C klasė užėmė 95 vietą, E klasė – 76, o ML – tik 106 vietą.

Serviso akcijos

Taisyti pakabos sistemos ir ABS trūkumai (S klasė – W220 ir CL – W215), nutrūkdavo degalų tiekimas, akcija skelbta ir dėl blogai pagamintų saugiklių bei relės modulių.

Nissan

Pasikartojantys gedimai

Trumpai laiko priekinės pakabos viršutinės ašies svirtis (dešimtojo dešimtmečio pabaigos Primera), bėdos dėl dyzelinių variklių dCi turbokompresorių. Kėbulo ir variklio kameros korozija dažniausiai kamuoja Almera.

TUV apžvalga

Micra užima 38 vietą tarp jauniausios amžiaus kategorijos atstovų, 74 vietą tarp ketverių ir penkerių metų automobilių ir 72 vietą tarp 6 ir 7 metų automobilių. Almera atitinkamai 27, 31 ir 16.

Opel

Pasikartojantys gedimai

Stringa valdymo elektronika, nepatvari pakaba (ypač Vectra B), streikuoja variklio mazgai (pvz., vandens siurblys), genda įpurškimo sistema (1.7 CDTi variklių), greitai rūdija išmetamoji sistema. Nepatvarūs lambda zondai (ypač 1.4 ir 1.6 variklių). Buvo atvejų, kai trūkinėjo skirstymo dirželis (dešimtojo dešimtmečio pabaigos modeliai – 1.7 turbodyzelis ir benzininis 1.6 16V variklis).

TUV apžvalga

Agila ir Corsa užima vietas penktame dešimtuke, o Astra – šeštame. Tik vidutiniškai pasirodė ir Vectra B, ir C. Opel modelių lyderis tarp dvejų ir trejų metų senumo automobilių tapo Meriva – devintoji vieta. Bet pagal TUV apžvalgas labai prastai pasirodė Zafira bei Omega.

Serviso akcijos

Susirūpinta priekinio stiklo šildymo purkštukais (2004–2006 m. Vectra C ir Signum), blogu rankinio stabdžio troseliu, netaisyklingai sumontuotomis metalinėmis ir guminėmis movomis (2007 m. Corsa D), nepatvariais galinio rato stebulės guoliais (2006 m. Vectra C ir Signum), netaisyklingai sumontuota priekinio rato apatine ašimi (2005–2006 m. Astra).

Renault

Pasikartojantys gedimai

Nepatikima degalų įpurškimo sistema ir dCi dyzelių turbokompresoriai. Nervina dėl vidaus elektroninių įrenginių, pvz., gendančio elektroninio raktelio, kylančios bėdos. Greitai susidėvi priekinė pakaba, o esant didesnei ridai – ir vairo sistema (Megane ir Laguna), genda uždegimo ritės (1.4 ir 1.6 varikliai), galinė pakaba (Megane II), trūkinėja spyruoklės (Clio II).

TUV apžvalga

Ar tai mažyliai, ar kompaktai, ar vidutinės klasės atstovai – tarp visų kategorijų automobilių Renault modeliai gana blogai pasirodė. Blogiausi yra Kangoo ir Twingo.

Serviso akcijos

Akcijos rengtos dėl blogo saugos diržų tvirtinimo (Scenic), blogai sumontuotų apvadų prie priekinio stiklo (Megane CC), nesuvirintų laikiklių tarp priekinių sėdynių atlošą ir sėdimąją dalį. Gali išsilydyti “stop” žibintų jungiklis (Clio III ir Modus, nutrūkti vairo kolonėlės tvirtinimas (Scenic II), blogai išvedžioti elektros laidai (Clio II).

Peugeot

Pasikartojantys gedimai

Genda HDI variklių dirželio guoliai, streikuoja įpurškimo sistema, turbodyzelinių variklių turbokompresoriai, kvailioja elektros instaliacija (genda spynelė, be priežasties ima mirksėti kontrolinės lemputės), ožiuojasi uždegimo ritės, neklauso vairo stiprintuvas (307 modelis), be priežasties užsidega oro pagalvių kontrolinės lemputės.

TUV apžvalga

Peugeot modeliai nelabai gerai vertinami. Peugeot 206 atiteko 86 vieta tarp dvejų ir trejų metų senumo automobilių, turėjo tenkintis 71 vieta tarp ketverių ir penkerių metų kategorijos atstovų ir 63 – tarp šešerių ir septynerių metų automobilių. 406 modelis atitinkamai užėmė 98, 83 ir 60 vietą, 307 užėmė 104 ir 83 vietą.

Serviso akcijos

Susirūpinta nesandariu ABS bloku, galinčiu sukelti gaisrą (307, gamintas nuo 2002 m.iki 2005 m.), bloga stiprintuvo elektros siurblio apsauga (307), blogai pritvirtinta saugos oro užuolaida (307), galinčiu užsidegti stiprintuvu (307), varomi benzininių 1.6 ir 2.0 variklių.

Toyota

Pasikartojantys gedimai

Trūkinėja įsiurbimo kolektoriaus pertvaros (1.4 variklis), VVT-i sistemos gedimai (iš karto atsiradus rinkoje), nepatvarios galinės pakabos skersinės ašys (Avensis II), blogi stabdžiai (Avensis I), genda turbokompresorius bei įpurškimo sistema (D–4D/116 AG variklio – Corolla ir Avensis II).

TUV apžvalga

Visi Toyota modeliai užima aukščiausias vietas lentelėje.

Serviso akcijos

Susirūpinta blogai sumontuotomis galvos atramomis ir šonine oro pagalve, kuri greitai gali ir neišsiskleisti (Yaris, gamintas Prancūzijoje), blogai veikiančiu alkūninio velenopadėties davikliu (Yaris ir Yaris Verso, pagaminti Japonijoje nuo 2001 m. sausio 31 d. iki 2001 m. spalio 29 d., taip pat Corolla ir Prius). Perinstaliuota SRS sistemos valdymo kompiuterio programa (Corolla Verso nuo 2004 m. sausio iki 2006 m. gegužės). Atsilaisvino sujungimai šalia vairo kolonėlės (Avensis, gamintas nuo 2003 m. sausio iki 2005 m. gruodžio, Corolla modeliai nuo 2001 m. spalio iki 2004 m. birželio, Prius – su elektriniu stiprintuvu, į rinką išleisti nuo 2004 m. balandžio iki 2005 m. spalio), konstrukcinis galinių pusašių movų trūkumas (Land Cruiser nuo 1996 m. balandžio iki 1999 m. sausio), priekinės pakabos gedimai (Land Cruiser).


Šiame straipsnyje: Automobilių gedimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių