V. P. Andriukaitis: daugėjant COVID-19 susirgimų, pamiršti karantino alternatyvą – sudėtinga

Lietuvoje bei visoje Europoje augant naujai susirgimų koronavirusu bangai, ilgesniam laikui pamiršti karantino alternatyvą būtų sudėtinga, sako Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) specialusis pasiuntinys Europoje Vytenis Povilas Andriukaitis.

„Ilgesniam laikui pamiršti kokius nors žodžius yra sunkoka, kol dar yra pandemijos režimas, – Žinių radijui antradienį sakė socialdemokratas. – Priemonės, kurios per dvejus metu buvo pritaikytos, lieka tos pačios. Taip kad karantino galimybė, jeigu kur nors protrūkis bus milžiniškas, tokia galimybė išlieka.“

Taip jis kalbėjo paklaustas, ar šiuo metu galima ilgesniam laukui pamiršti tokius žodžius kaip karantinas.

„Pandemijos režimas yra visame pasaulyje ir jis dar nėra atšauktas ir nežadama kol kas jo atšaukti, kadangi bendras epidemiologinis vaizdas nedžiugina“, – teigė V. P. Andriukaitis.

Pasak jo, PSO yra informavusi šalis, kad šiuo metu būtų ypač sustiprintas budrumas.

Pandemijos režimas yra visame pasaulyje ir jis dar nėra atšauktas.

Lietuvoje, kaip ir daugumoje Europos šalių, pastarosiomis savaitėmis fiksuojama kylanti nauja susirgimų banga. Tačiau kol kas dėl to ligoninės gydomų pacientų skaičius reikšmingai neišaugo.

V. P. Andriukaitis vylėsi, kad išvengti gausaus susirgimų skaičiaus turėtų padėti kaukės, patalpų vėdinimas, tačiau svarbiausia – atnaujinta vakcina nuo koronaviruso.

„Tokie optimistiniai samprotavimai, kad ji bus šį rudenį“, – kalbėjo PSO atstovas.

Siekiant taikomų priemonių efektyvumo, socialdemokratas paragino Vyriausybę „pastoviai sekti visuomenės nuotaikas ir pastoviai koreguoti informacinę kampaniją“.

14 dienų naujų susirgimų koronavirusu skaičius 100 tūkst. gyventojų Lietuvoje reguliariai auga ir šiuo metu siekia 266,7 atvejo. Ligoninėse gydomi 84 COVID-19 sergantys pacientai, iš jų šeši – reanimacijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
kad nebutu sudetynga pasiklausk svabo ka daryti juk jo itakoje ir buvai iremintas i /eurodaktarus/ tai nesiblaskyk nes ataskaita ne uz kalnu?;;;
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių