SAM: Lietuva pradeda naudoti „Johnson & Johnson“ vakciną

  • Teksto dydis:

Farmacijos kompanijai informavus, kad siūlo pradėti platinti ir naudoti „Johnson & Johnson“ vakciną nuo koronaviruso, 4800 šios vakcinos dozių, esančių Ekstremalių sveikatai situacijų centro sandėlyje (ESSC), šiandien bus paskirstyta vakcinacijos centrams.

Kaip praneša Sveikatos apsaugos ministerija (SAM), tik viena doze skiepijamos kompanijos „Johnson & Johnson“ vakcinos bus skirtos vakcinuoti senjorus, lėtinėmis ligomis sergančius ligoninėse gydomus pacientus, taip pat asmenis, vykstančius dirbti į Lietuvos diplomatines ir konsulines įstaigas užsienio valstybėse.

„Janssen“ yra ketvirtoji vakcina nuo COVID-19, užregistruota naudojimui Europos Sąjungoje.

Pirmoji šios vakcinos siunta (4800 dozių) Lietuvą pasiekė balandžio 13 d. Tačiau gamintojas paprašė laikinai pristabdyti vakcinos realizavimą, kol bus ištirti reti šalutinių poveikių atvejai Jungtinėse Valstijose.

Pradėjus naudoti „Janssen“ vakciną, Lietuvos gyventojai jau gali rinktis iš keturių vakcinų nuo COVID-19. Jeigu gyventojui siūlomu laiku vakcinacijos centre nėra jo pageidaujamos vakcinos, jis bus informuotas, kai ji bus pristatyta.

SAM primena, kad visos keturios Lietuvoje naudojamos vakcinos nuo koronaviruso yra perėjusios visus būtinus klinikinių tyrimų etapus, įvertintos ir patvirtintos Europos vaistų agentūros.

Europos vaistų agentūra (EVA) antradienį pareiškė, kad neįprasti kraujo krešuliai turėtų būti įvardyti kaip „labai retas“ „Johnson & Johnson“ vakcinos nuo koronaviruso šalutinis poveikis, tačiau pabrėžė, kad šių skiepų nauda vis tiek viršija riziką.

Praėjusią savaitę JAV sveikatos pareigūnai pranešė apie aštuonis kraujo krešulių atvejus tarp „Johnson & Johnson“ vakcina paskiepytų žmonių, vienas iš jų baigėsi mirtimi.

Klausimų dėl kraujo krešulių susidarymo buvo kilę ir dėl kompanijos „AstraZeneca“ vakcinos, kuri pagaminta pagal panašią technologiją kaip ir „Johnson & Johnson“ vakcina.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

Nuomonė portretas
Jeigu dar kažkas nežino. Vyksta skiepų bandymai. Šalių valdžia turi pasirinkimą - sutikti eksperimentuoti ant žmonių, ar ne. Lietuva - šalis, kuriai viskas tinka, priimam bet kokį Briuselio pasiūlyma, be abėjo, pažadėjo pinigų. Taip pat, seniai vyksta eksperimentai - vaikų skiepai. Lietuva pasirašė sutartį. Arba Izraelis - iškarto pasirašė sutarti su Pfizer. Nupirkau Pfizer akcijų - geriausias marketingo kompanija. Jau išaugo 8%. Avis - naudokit Pfizer - patikima! :)

melas, dar tik naudos

melas, dar tik naudos portretas
Lietuva pradeda naudoti „Johnson & Johnson“ vakciną

o as lauksiu kinieciu vakcinos ir viskas.

o as lauksiu kinieciu vakcinos ir viskas. portretas
Man tos visos vakaru vakcinos pernelyg itartinos. Ypac sita dzonson, jie gi patys nesiskiepyja jomis dabar del salutiniu poveikiu? Visa slamsta i Lietuva suveza! Kiek galima? Kodel niekas nesikreipia i kiniecius kad gauti ju vakcinu? Jie visiems dalina vos ne nemokamai, ir kazkaip milijonus zmoniu priskiepijo ir viskas normaliai! Kodel mums brukamas vakarietiskas slamstas?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių