S. Čaplinskas: įrodyta, kad COVID-19 turi panašumų su tymais

  • Teksto dydis:

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) vadovas Saulius Čaplinskas pasidalijo įžvalgomis apie koronavirusą. 

„Įrodyta, kad COVID-19 turi panašumų su tymais. Tai gali sukelti kryžminį skiepų nuo tymų ir COVID-19 reaktyvumą. Italijoje COVID-19 atvejų ir gyventojų skaičiaus santykis ir mirčių rodiklis buvo didesni nei Kinijoje. Kadangi Italijoje nuo tymų skiepijama mažiau nei Kinijoje, mokslininkai iškėlė hipotezę, kad skiepų nuo tymų sukeltas imunitetas gali suteikti dalinę apsaugą nuo COVID-19. Todėl ligos eiga švelnesnė, mažiau mirtinų komplikacijų ir žmonės greičiau pasveiksta. Siūloma atlikti daugiacentrius klinikinius tyrimus ir įvertinti ar tymų vakcina suteikia dalinę apsaugą nuo COVID-19“, – feisbuke ketvirtadienį rašo profesorius, pasidalijęs ir publikacija.

Jis taip pat išdėstė nuomonę, kad taikyti karantiną, kol visai nugalėsime COVID-19, yra absurdas. 

„Panašu, kad kai kas dar galvoja, kad mes turime laikyti karantiną tol, kol visai nugalėsime COVID-19. Tai absurdas. Dabar mes jau matome, kad, visų pirma, medicinos kolapsas neįvyko. Deja, toliau turime užsikrėtimo atvejų medicinos įstaigose ir kolektyvuose. Tai visiškai suprantama, nes žmogus užsikrečia būtent artimo ilgesnio kontakto metu. Pagal biologiją taip ir turėtų būti, ir tas gąsdinimas, kad tu nueisi į parduotuvę ir užsikrėsi, arba kad reikia dezinfekuoti gatves, kelia labai daug abejonių. Jeigu parduotuvėje tu dėvėsi kaukę ir laikysiesi rankų higienos, tai net jei tu ir prasilenksi su infekuotu asmeniu, tikimybė užsikrėsti yra labai labai menka. Išlieka nebent teorinė. Logiška, kad toliau mes turime orientuotis į kolektyvus ir į žmonių švietimą, aiškinimą. Ir kuo greičiau diagnozuoti, kad kuo greičiau žmogus izoliuotųsi ir nebeplatintų infekcijos“, – rašė S. Čaplinskas.

Primename, kad per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinta 16 naujų koronaviruso atvejų, bendras nustatytų atvejų skaičius siekia 1593.

Dėl koronaviruso mirė 61 asmuo, dar aštuoni užsikrėtusieji mirė dėl kitų priežasčių.

Per trečiadienį ištirti 7424 ėminiai, bendras laboratorijose ištirtų ėminių skaičius siekia 253004.



NAUJAUSI KOMENTARAI

yra panašumų

yra panašumų portretas
į seimo kėdės prisitaikymą

Panacėja

Panacėja portretas
Kas dieną vis naujiena, vis naujos sąmokslo teorijos, šį kartą skiepų nuo tymų reklama. Panašu, kad norint išvengti užkrato, reikia pasiskiepyti visais įmanomais skiepais ir nepamiršti, kai bus atrasti skiepai nuo biologinio užkrato, pasiskiepyti dar kartą. Skiepai, skiepai ir dar kartą skiepai, puikus biznis farmakologijos verslui.

TAŠKAS

TAŠKAS portretas
Aš nieko prieš komentatorių nuomones,aš tik išsakau savo.Nesupraskit neteisingai.Aš manau,kad korono virusas yra perdėtas veiksmingumu.Nuomonių daug.Profesorių nuomonės skiriasi.Mums visiems belieka paklusti reikalavimams- karantino taisyklėms.Pirmiausia žmogaus imunitetas,kokio bebūtų amžiaus žmogus. bet išskiria.. tik pensininkus,taip neturėtų būti,ne visi yra rizikos grupėje.,o jeigu ir taip,kiekvienas atsako už savo poelgius....tie ,kurie negali apsirūpinti savim,esantys globos namuose -žmonės yra bejėgiai ,jais svarbiausia pasirūpinti.Bet...daugiausia užkrečiami. Štai ,kur nelaimė. Iš to ,ir susidaro nuomonė,kad koronovirusas yra senolių žudantis ginklas.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių