Rusijoje nusileido JAV lėktuvas, gabenantis 150 perduotų plaučių ventiliavimo aparatų

Maskvoje ketvirtadienį nusileido JAV karinis lėktuvas, gabenantis 150 Vašingtono Rusijai perduotų plaučių ventiliavimo aparatų, skirtų padėti COVID-19 pacientams. Tai yra jau antras lėktuvas, nugabenęs amerikietiškų plaučių ventiliavimo aparatų į Rusiją, pranešė JAV ambasada Rusijoje.

Prieš tris savaites JAV perdavė Rusijai 50 plaučių ventiliatorių.

JAV ambasadorius Rusijoje Johnas Sullivanas kartu su Maskvos ligoninės, kuri paskirstys aparatus, atstovu pasitiko lėktuvą Maskvos Vnukovo oro uoste.

5,6 mln. vertės aparatai yra „dovana Rusijos žmonėms“, tviteryje rašė ambasados atstovė Rebecca Ross. Pasak jos, šie plaučių ventiliatoriai yra „aukščiausios kokybės pasaulyje“.

Trečiadienį Rusijos ambasadorius JAV Anatolijus Antonovas Rusijos televizijai sakė, kad „amerikiečių pagalbą mes labai vertiname“.

Balandžio 1 d. Maskva nusiuntė rusiškų plaučių ventiliavimo aparatų į Niujorką, tačiau šie aparatai nebuvo panaudoti ir greičiausiai niekada nebus naudojami, nes dėl tokio pat modelio aparatų gedimo dviejose Rusijos ligoninėse kilo aukų pareikalavę gaisrai.

Gegužės 12 d. Sankt Peterburgo ligoninėje kilus gaisrui žuvo penki pacientai, dar vienas pacientas žuvo per gaisrą Maskvos ligoninėje gegužės 9 d. Abu šie gaisrai siejami su netinkamais plaučių ventiliavimo aparatais.

Oficialiais duomenimis, Rusijoje užregistruota 441 108 COVID-19 atvejai, tačiau vos 5 384 mirtys nuo šios ligos. Tai yra kur kas mažiau mirčių nei kitose šalyse, kur fiksuojamas panašus užsikrėtimo atvejų skaičius.

Rusijos atstovai teigia, kad palyginti nedidelis mirčių skaičius yra pastebimas dėl masinio gyventojų testavimo ir mirties priežasties nustatymo po skrodimo, o kritikai tvirtina, kad Rusijos valdžia neatskleidžia visos informacijos apie COVID-19 aukų skaičių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
paciu tauta mirsta o jie cia cirkus vaidina,pasaulio durnizmas,abu labu ,

Tokie vezioja cia virusus

Tokie vezioja cia virusus portretas
Rusai veze amerikai,amerika rusams susidaro ispudis kad kontrabanda varo uzslepta,tampo pirmyn atgal tuos ventiliatorius

valio !!! Laimėjau pirmą vietą !!!

valio !!! Laimėjau pirmą vietą !!! portretas
pakomentavau pirmas !!!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių