Maisto virškinimo laikas ir sotumas Pereiti į pagrindinį turinį

Maisto virškinimo laikas ir sotumas

2013-04-30 23:59

Norite būti sveiki ir liekni? Ar žinote, kad tam labai svarbu maisto virškinimo laikas, ne tik jo kokybė ir energinė vertė.

Labai greitai organizmui reikiamos energijos suteikia greitai ir lengvai virškinamas maistas. Pavyzdžiui, sūriai ir riebi varškė turi daugiau kalorijų nei kiauliena, bet žmogaus organizmai šiuos pieno produktus suvirškina dvigubai greičiau už kiaulieną.

Nustatyta, kad sūrius ir riebią varškę žmogaus organizmas suvirškina per 1,5–2 valandas, o keptai vištienai ir kiaulienai suvirškinti prireiks nuo keturių iki šešių valandų.

1–2 val. virškinami ryžiai, pienas, virtos ir keptos žuvys, jūros kopūstai, avokadai, vynuogės, mangai, avietės, mėlynės, vyšnios, trešnės, greipfrutai, apelsinai, česnakai, pomidorai.

Kiaušiniams, bulvėms, morkoms, kopūstams, burokėliams, cukinijoms, obuoliams suvirškinti reikia 2–3 val.

Juoda duona, virta vištiena ir jautiena, brokoliniai kopūstai, špinatai, agurkai, svogūnai, paprikos, ridikai, baklažanai, virškinami 3–4 val. Dar valanda ilgiau virškinami žirniai, pupelės, kepta jautiena, rūkyti mėsos gaminiai.

Greičiausiai žmonių organizmai suvirškina sultis ir kitus gėrimus. Jų virškinimo procesas trunka vos 20–30 minučių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų