Vitaminas B6 gali sumažinti kolorektalinio vėžio riziką Pereiti į pagrindinį turinį

Vitaminas B6 gali sumažinti kolorektalinio vėžio riziką

2009-05-07 16:58
Vitaminas B6 gali sumažinti kolorektalinio vėžio riziką
Vitaminas B6 gali sumažinti kolorektalinio vėžio riziką / Redo Vilimo (BFL) nuotr.

Didesnis vitamino B6 vartojimas su maistu ar maisto papildais gali daugiau nei perpus sumažinti kolorektalinio vėžio riziką, teigia britų mokslininkai.

Beveik 15 tūkstančių vyrų dalyvavo tyrime, kuriuo nustatyta, kad didesni aktyviosios šio vitamino formos piridoksalio fosfato kiekiai kraujyje ryškiai susiję su mažesne rizika susirgti kolorektaliniu vėžiu.

Harvardo medicinos mokyklos mokslininkų atlikto tyrimo ataskaitą paskelbė žurnalas „Cancer Epidemiology Biomarkers & Prevention“. Šio tyrimo rezultatai patvirtina tame pačiame žurnale prieš metus paskelbto Edinburgo universiteto mokslininkų tyrimo išvadas, praneša nutraingredients.com.

Kolorektalinis vėžys (adenokarcinoma) yra piktybinis navikas, augantis ant vidinės tiesiosios, gaubtinės ar storosios žarnos sienelių. Kasmet Europoje nustatoma apie 360 tūkstančių naujų susirgimų šia vėžio forma.

Harvardo tyrime iš 14916 vyrų kolorektaliniu vėžiu susirgo 197, o jų kraujo mėginiai buvo palyginti su 371 sveiko vyro mėginiais. Mokslininkai teigia nustatę aiškų atvirkštinį piridoksalio fosfato kiekio kraujyje ir tikimybės susirgti kolorektaliniu vėžių ryšį, kuris svyravo nuo 8 iki 58 procentų priklausomai nuo piridoksalio.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų