Trečdaliui vyrų kosmetikos priemones perka moterys

Kas trečiai šalies moteriai vyras ar partneris patiki vyriškos kosmetikos pirkimą, rodo rinkos ir visuomenės nuomonės tyrimų bendrovės „Baltijos tyrimai“ atlikta apklausa.

Pasak bendrovės „BIOK Laboratorija“ rinkodaros vadovės Ievos Bieliūnaitės, dažniau kosmetikos priemones savo vyrams perka ištekėjusios ar neregistruotoje santuokoje gyvenančios bei vyresnės nei 25 metų ir gaunančios didesnes bei vidutines pajamas didmiesčių gyventojos. Tyrimo duomenimis, 7 proc. nesusituokusių moterų savo partneriams visada perka kosmetiką, o ištekėjusių ar gyvenančių neregistruotoje santuokoje moterų tokių pirkimo įpročių statistika gerokai didesnė - 23 proc. „Remiantis tyrimu, galime teigti, jog dažniau kosmetikos priemones patys perka dar nevedę bei vieniši vyrai, kuomet laikui bėgant ir susiradus gyvenimo partnerę, jie labiau linkę šią užduotį patikėti moterims“, - teigė „BIOK Laboratorijos“ rinkodaros vadovė.

Pasak psichologės-psichoterapeutės Aušros Griškonytės, santykių pradžioje poros dar nesijaučia saugiai ir nėra linkę dalintis visais savo rūpesčiais, tačiau tęsiantis draugystei ir augant savitarpio pasitikėjimui, dauguma porų vis labiau linkę rūpintis vienas kitu. „Tai, jog vyras patiki savo žmonai ar partnerei kosmetikos priemonių pirkimą, dažniausiai nereiškia, jog jis tiesiog tingi ar neturi laiko to padaryti pats. Dauguma atvejų, šis veiksmas byloja apie pasitikėjimą moterimi ir jos ekspertiškumu ne tik rūpinantis vyro išvaizda, bet ir kitose srityse“, - teigė A. Griškonytė.

18-50 metų moterų iš Lietuvos didmiesčių reprezentatyvi apklausa, kurioje dalyvavo 300 moterų, atlikta 2009 m. vasario 19-22 d. didžiausios Lietuvoje kosmetikos gamintojos „BIOK Laboratorija“ užsakymu.

 


Šiame straipsnyje: vyrų kosmetikavyrų higiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Temide

Temide portretas
Be kosmetikos dar rupinames ir ju sveikata, vyrui i treniruote idedu fastum, kad nereiktu kentet traumu skausmo, nes kitaip nesirupintu savimi

u

u portretas
Tau temide gal kas moka uz fastum reklama? ciurna gydais, vyrui idedi..

jj

jj portretas
bobos pasiima gaidzius i vyrus tai ta ir turi. Normalus save gerbiantis vyras moka save priziureti ir ne tik kvepalus issirinkti bet ir kita kosmetika kremus ir tt. Bet lietuves moterys myli ir gerbia purvinus pratukusius ir prakaitu dvokiancius vyrus o paskui juos ismaudo iskvepina ir liuks o tie jauciasi kaip mamos priziurimi mazi berniukai visa gyvenima nei indu plaut nei valgyt daryt nei po pazastim papurkst - geras gyvenimas!!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių