„Žalgiris“ Alytuje laimėjo nesunkiai

Kauno „Žalgirio“ (2-0) krepšininkai Lietuvos krepšinio lygoje papildė savo pergalių kolekciją, nors paskutinį ketvirtį sužaidė lygiosiomis (21:21). Martino Schillerio auklėtiniai išvykoje 95:62 pranoko Alytaus „Dzūkiją“ (0-2).

Alytaus sporto rūmuose ne itin gausiai susirinkę žiūrovai neliko nusivylę. Nors jų numylėtiniams nepavyko rimčiau pasipriešinti Lietuvos čempionų ekipai, gražių epizodų netrūko ir prie vieno, ir prie kito krepšio. Antrojo kėlinio pradžioje „Žalgiris“ pirmąjį kartą įgijo dviženklę persvarą (27:17), o ketvirčio pabaigoje kauniečiai spurtavo 12:0 ir susikrovė 24 taškų pranašumą (50:26).

„Žalgiris“ sėkmingai užbaigė ir trečiąjį kėlinį, po kurio jau turėjo 33 taškų persvarą (74:41). Po dviejų kėlinių Nigelas Hayesas buvo surinkęs 14 taškų ir pataikęs 4 tritaškius iš 5.

„Žalgiris“ šiame mače nepasitelkė Mareko Blaževičiaus, Tomo Dimšos ir traumuoto Patricio Garino. Tiesa, ekipoje pirmąsias sezono minutes sužaidė snaiperis Karolis Lukošiūnas.

„Dzūkiją“ tradiciškai į priekį tempė Artūras Jomantas. Buvęs Vilniaus "Lietuvos ryto" puolėjas svečius terorizavo reidais po krepšiu ir taikliais dvitaškiais, kurių pataikė net 9 iš 11 bandymų. Iš viso aukštaūgis surinko 18 taškų bei atkovojo 6 kamuolius. Kitas aukštaūgis Matas Jucikas taip pat žaidė naudingai - surinko 12 taškų, Kristupas Žemaitis 10 (8 rez. perd.), Modestas Paulauskas 8.

„Žalgiriui“ daugiausia taškų pelnė: Nigelas Hayesas 14 (4/7 trit.), Joffrey Lauvergne'as 13 (6/8 dvit.), Marius Grigonis 11, Martinas Gebenas ir Rokas Jokubaitis po 9, Steve'as Vasturia ir Thomasas Walkupas (7 atk. kam., 7 rez. perd.) po 8.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių