Š. Jasikevičius džiaugėsi auklėtiniais: tai jiems bus didžiulis stimulas

Kauno „Žalgiris“ Eurolygoje iškovojo pirmąją pergalę, kai sausakimšoje namų arenoje 86:73 palaužė Madrido „Real“. Po rungtynių Šarūnas Jasikevičius pabrėžė, kad krepšininkams toks laimėjimas turi būti dar didesnis stimulas ir toliau sunkiai dirbti.

„Tai buvo kol kas geriausios šio sezono rungtynės. Tikrai norėtųsi padėkoti sirgaliams, juos pasveikinti su pirma pergale. Ji labai graži ir saldi, iškovota labai didelėmis pastangomis. Detalių išpildymas, kaip spalio viduryje, buvo labai neblogas. Labai malonu už naujokus, kurie prieš 15 tūkst. savo fanų pasijautė labai gerai.

Jiems tai bus didžiulis postūmis į priekį. Daugiau mažiau ką norėjome, tą ir padarėme. Viskas nebus idealu, daug ko nesuprantame, bet bent kamuolių 50 prieš 50 situacijose nepralaimėjome. Kai kamuolys buvo ant parketo, tuomet ant jo buvo ir „Žalgirio“ krepšininkas. Gale turėjome galimybę įveikti tokią puikią komandą ir ja pasinaudojome“, – po dvikovos sakė Š. Jasikevičius.

Tai buvo kol kas geriausios šio sezono rungtynės.

– Zachas LeDay ketvirtajame kėlinyje pelnė daugiau taškų nei varžovai (16:13). Kokia buvo jo svarba?

– Jis visada svarbus, visi svarbūs. Žinome, ką jis gali, jis gali primesti aibę taškų. Jis šiandien žaidė žymiai kantriau, pasinaudojo savo stiprybėmis, žinojo, kaip atakuoti skirtingus varžovų centrus. Gynyboje buvo labai solidus. Nežinau, ar jam padėjo žaidimas kartu su Pauliumi, kuris turi daug patirties ir žino sistemą. Tai paprasčiausiai buvo geros Zacho rungtynės.

– Suklydote tik 8 kartus, kai iki tol vidurkis buvo 15. Kiek jus patį tai džiugina?

– Tai labai svarbu, nes Madridas negalėjo bėgti. Žaidėme gana solidžiai, kamuolį vesdavome iki ten, kur ir norėjome. Manau, kad ši sąvoka dar gerės, ji turi gerėti. Pernai mes tokiu metu tik pradėjome Eurolygos sezoną. Laikas irgi spaudžia.

Įžaidėjai nenusprendė rungtynių, bet jie mums suteikė šansą, kuriuo ir pasinaudojome.

– Rungtynių pradžioje prieš Nigelį Hayesą žaidė Walteris Tavarešas. Ar tai nustebino?

– Nenustebino, jau šiemet tai matėme ir manau, kad matysime. Jie renkasi, žaidžia procentų žaidimą. Mums prisitaikyti nėra sunku, svarbu, kad žaidėjai suprastų, kokios yra jų stiprybės.

– Lukas Lekavičius ilgiau žaisti negalėjo dėl pražangų. Kiek tai keitė planus?

– Kiekvienose rungtynėse tai bus, pražangas reikia sušvilpti, ypač prieš „Žalgirį“. Turėjo eiti Thomasas ir Alexas ir abu jie buvo solidūs.

– Paulius Jankūnas galėjo žaisti svarbiausiu mačo metu. Kiek tai buvo svarbu?

– Jis yra labai geros formos. Jis turi vieną problemėlę, kurią bandome spręsti. Jis pats jaučiasi solidžiai ir šio sezono metu iš jo gausime daug naudos. Paulius yra jungiamoji dalis tarp trenerių ir naujokų. Paulius labai tiko šios dienos rungtynėse ir žaidė puikiai.

– N. Hayesas pelnė pirmuosius 10 komandos taškų. Kokį jis davė toną rungtynėms?

– Čia tas pats, kas buvo Milane. Jis turi pranašumą žiūrint į tiesioginį oponentą. Milane kažkur to nesuprato, kur gali išnaudoti privalumus, o šiandien suprato. O šiandien ir pataikė, tad tai yra ideali situacija. Jūs žinote, kaip mes žaidžiame su „Real“. Tai krepšinis, reikia įmesti į krepšį.

– Kiek džiugina žaidėjų reakcija buvo dviejų pralaimėjimų?

– Atmosfera gera, visi dirba, tik reikia laiko. Alexas dar yra šoke, kad aš jo kiekvieną ataką prašau žaisti 3-4 derinius du prieš du. Kitiems tai būtų labai gerai. Lukas irgi atprato tą patį daryti „Panathinaikos“. Reikia žaidėjams priprasti prie sistemos.

Šiandien įveikėme ne bet ką. Jiems nereikia užriesti nosies, bet tai turi būti didžiulis stimulas. Jie aria per treniruotes ir malonu, kad kažkada tas darbas atsiperka. Turime žaisti dar geriau, turime suprasti, kad ta sistema veikia jau tau esant viduje. Pirmose rungtynėse su „Baskonia“ krepšininkai buvo šoke dėl sirgalių. Jeigu tai ne pozityvumo ženklas dar daugiau dirbti, tai turbūt daugiau tokio nebebus.

– Rungtynių pabaigoje Edgaras Ulanovas tritaškiu padidino persvarą iki 7 taškų ir tai buvo svarbiausia mačo ataka. Kaip ji atrodė jums?

– Kažkaip nelabai žiūrėjosi, bet kai kurie treneriai sako, kad šiandien nepataikėme. Milane nė vienas iš penkių išėję nesuprato, ką dirbome dvi dienas. Šiandien kažkiek supratome, bet dar ir pataikėme. O kai pataikome, tai komanda atrodo labai gražiai. Šiandien susikūrėme, sau šansą suteikėme varžovams neleidžiant bėgti į greitas taškas. 73 taškai „Real“ komandai yra didžiulis darbas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vincas VAITKUS

vincas VAITKUS portretas
šaunuoliai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių