Pirmajame kėlinyje „Real“ nokautavusi „Barca“ – Eurolygos lyderė

  • Teksto dydis:

Galingą pergalę „El Clasico“ iškovojo lietuviškoji „Barcelona“ (20-5).

Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai išvykoje 86:68 (28:8, 24:23, 19:24, 15:13) sutriuškino Madrido „Real“ (20-5) krepšininkus bei aplenkę karališkąjį klubą įsitaisė turnyrinės lentelės viršūnėje.

„Nieko, – paklaustas, ką jam reiškia pirmoji vieta grupėje, atsakė Šaras. – Smagu matyti savo komandos vardą pirmoje vietoje, bet kur kas svarbiau yra, kaip mes atėjome į oponentų tvirtovę, o dabar turime toliau siekti tikslo tolygiai žaisti visas 40 minučių. Ne visuomet žaisime tobulai, bet tai yra mūsų tikslas.“

Rokas Jokubaitis per 14 minučių surinko 6 taškus (3/3 dvit., 0/1 baud.), 2 atkovotus bei 1 prarastą kamuolį, 5 rezultatyvius perdavimus ir 11 naudingumo balų.

Tai buvo didžiausia „Barcelonos“ pergalė prieš „Real“ Eurolygos istorijoje. Iki tol didžiausias skirtumas buvo pasiektas 2005-2006 m. sezone, kuomet katalonai įveikė Madrido klubą 14 taškų.

Šį sezoną katalonai „Real“ įveikė jau trečią kartą paeiliui bei pralaimėjo tik vieną kartą – Ispanijos supertaurės finale.

Nicolaso Laprovittolos šou – taip prasidėjo rungtynės. Argentinietis įsmeigė tris tritaškius paeiliui, pridėjo dvitaškį su pražanga ir pelnė 12 iš 17 „Barcos“ taškų. Toks gynėjo solo pasirodymas pasiuntė į nokdauną karališkąjį klubą, kuris sukrapštė vos 2 taškus ir buvo priverstas anksti naikinti nemažą deficitą (2:17).

Nors ketvirčio viduryje Lapro buvo pasodintas, Šaro kariauna tęsė dominavimą. Estafetę perėmęs Dante Exumas surinko 7 taškus iš eilės, o australo vedama „Barcelona“ per pirmąjį kėlinį pataikė 12 metimų iš 18 bei po 10 minučių įgijo 20 taškų pranašumą (28:8), kurį išlaikė iki pat antrojo kėlinio pabaigos (52:31).

Paklaustas, kaip jautėsi, kuomet jį karštą Šaras pasodino ant suolelio, po mačo Lapro negalėjo skųstis.

„Jis yra treneris, o mes laimėjome 20 taškų prieš nuostabią „Real“ komandą“, – su šypsena atsakė gynėjas.

Įdomus faktas, jog „Barca“ dominavo praktiškai be Nikola Mirotičiaus pagalbos. Katalonų lyderis pirmuosius taškus pelnė tik likus pusantros minutės iki pertraukos.

Pailsėjęs „Real“ pradėjo kantriai mažinti deficitą bei vedamas Walterio Tavareso laimėjo trečiąjį ketvirtį 24:19, o po Sergio Llullo baudų sumažino skirtumą iki 16 taškų (55:71).

Vis tik ketvirtasis kėlinys tapo formalumu. „Real“ šiek tiek aptirpdė deficitą (66:79), tačiau daugiau varžovų nė per žingsnį neprisileidę Šaro auklėtiniai triumfavo varžovų tvirtovėje.

Po mačo Šaras buvo patenkintas rezultatu.

„Per ilgąją pertrauką pasakiau vyrukams, kad nėra lengva žaisti, kai mačo pradžioje susikrauni tokią didelę persvarą. Žinoma, visuomet yra geriau turėti pranašumą, tačiau su juo žaisti nėra lengva. Tu pradedi žiūrėti į švieslentę. Porą kartų praradome koncentraciją, bet tai yra normalu. Mes žaidėme prieš puikią komandą. Tada mes vėl suėmėme save į rankas ir sugebėjome pasiimti tai, ką norėjome“, – kalbėjo lietuvis.

Į neviltį „Real“ varęs Laprovittola per 19 minučių surinko 20 taškų (2/3 dvit., 5/5 trit., 1/1 baud.), 7 atkovotus kamuolius, 2 rezultatyvius perdavimus bei 27 naudingumo balus.

Madrido klube nesulaikomai žaidė Tavaresas, kuris per 28 minutes pelnė 25 taškus (10/10 dvit., 5/6 baud.), atkovojo 6 kamuolius, atliko 1 rezultatyvų perdavimą bei surinko 35 naudingumo balus.

„Real“: Walteris Tavaresas 25 (10/10 dvit., 5/6 baud., 6 atk. kam., 35 naud.), Fabienas Causeur ir Sergio Llullas (0/6 trit., 6/6 baud., 4 rez. perd.) po 8, Alberto Abalde 7.

„Barcelona“: Nicolasas Laprovittola 20 (5/5 trit., 7 atk. kam., 27 naud.), Dante Exumas 13 (2 blok.), Brandonas Daviesas 11 (4/8 dvit., 4 rez. perd.), Nickas Calathesas (5/5 dvit., 5 rez. perd.) ir Kyle'as Kuričius (5/5 dvit.) po 10, Nikola Mirotičius 9 (1/6 trit.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jons

Jons portretas
Kokia dar lietuviškoji Barselona ką čia kliedit. Eikit vyžoti klumpakojai pas savo Žalgirį ir ten kaukite šunimi. Lietuvių lygį parodo Žalgiris. Na o Jasikevičius mažai turi lietuviško kraujo, o ir gabumai jo ne lietuviški ir iskirtiniai. Taip kad nesikabinkit į jį nevykėliai.

Anonimas

Anonimas portretas
Tai jie ne kašę mėtė, o snukius daužėsi ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių