Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komanda traukiasi iš „Betsafe-LKL“

  • Teksto dydis:

Liepos 15 dieną Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ klubas Lietuvos krepšinio lygai oficialiai pranešė, kad, susidūręs su iššūkiais surinkti reikalingą minimalų 800 tūkstančių biudžetą bei suburti konkurencingą komandą, klubas pasitraukia iš Lietuvos krepšinio lygos ir nuo 2024-2025 m. sezono nebedalyvaus „Betsafe-LKL“ čempionate.

Pastaruosius keletą metų „Pieno žvaigždžių“ klubo vadovybė susidurdavo su dideliais iššūkiais į Pasvalį kviečiant konkurencingus žaidėjus, o šią problemą atspindėdavo ir pastaruoju metu klubo demonstruojami sportiniai rezultatai.

„Lietuvos krepšinio lygoje praleidome 13 metų, stengėmės kiek galėjome, bet ateina laikas, kai supranti, jog reikia priimti tokį sprendimą.

Žinoma, jog labai gaila, kad Pasvalyje neliks aukščiausio lygio krepšinio, bet reikia suprasti, jog tai labai mažas miestelis, dažnai nori kažką padaryti, bet atsimuši į sieną. Žaisti tik dėl to, kad žaisti, nebesinori, o patekti į aštuntuką yra labai sunku.

Pasvalys yra per mažas, sudėtinga surinkti reikiamą biudžetą, sudėtinga prisikviesti žaidėjus, kuriems vien surasti geresnį butą gyvenimui jau yra didelis iššūkis. Tiesiog nebegalime konkuruoti“, – sakė komandos direktorius Arūnas Burkevičius.

„Apgailestaujame, kad Pasvalio klubas priėmė tokį nelengvą sprendimą. Visgi tik Pasvalio miestas kartu su ilgamečiu Klubo vadovu Arūnu Burkevičiumi yra verti padėkos žodžių.

Nuo 2011-2012 m. sezono „Betsafe-LKL“ čempionate dalyvavusi komanda buvo nuolatinė atkrintamųjų varžybų dalyvė ir tik paskutiniuosius trejus metus likdavo už atkrintamųjų varžybų ribos.

Visus šiuos 13 sezonų nedidelis Lietuvos miestelis demonstravo, kad net ir mažų miestelių komandos krepšinio aikštelėse gali garbingai kovoti su stipriausiais vyrų krepšinio klubais. Dėkojame visiems, už aukštus tikslus, už dideles ambicijas turėti LKL komandą savo mieste, visiems, įdėjusiems daug pastangų ir resursų, visiems, kuriems rūpėjo Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komanda ir kurie vienaip ar kitaip prisidėjo prie šios komandos ilgos ir garbingos istorijos“, – kalbėjo LKL generalinė direktorė Rasa Liuimienė.

Geriausias klubo pasiekimas užfiksuotas 2014–2015 m. sezone, kai tuo metu Manto Šerniaus treniruojama komanda reguliariajam sezone užėmė ketvirtą vietą.

Artimiausiu metu bus sušauktas neeilinis LKL Valdybos posėdis, kuriame Valdyba svarstys dėl 10 komandų 4 ratų „Betsafe-LKL“ čempionato formato.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Preno perdirbimo imone mazina parama = "krepsininkai jau nebesijaucia savo salies krepsininkai" ???

Darius

Darius portretas
Is krepsinio salies darosi krepsinio skyle ..krepsininkai jau nebesijaucia savo salies krepsininkai viska daro pinigai galetu jau nebekviesti i rinktine o atvyktu kas nori ar gali ir viskas
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių