Pasaulio trijulių krepšinio komandų reitinge „Gulbelė“ jau šešta

Geriausia Lietuvos trijulių krepšinio komanda Šakių „Gulbelė“ naujai paskelbtame pasaulio trijulių komandų reitinge užkopė į sau rekordinę poziciją. Dabar Lietuvos ekipa yra jau šešta.

Šarūno Vingelio, Aurelijaus Pukelio, Pauliaus Beliavičiaus ir Marijaus Užupio komanda visai neseniai nužygiavo iki finalo pasaulio turo turnyre Nandzinge, tačiau finale nusileido „Edmonton“ komandai. Toks pasirodymas lietuviams leido parsivežti 20 tūkst. JAV dolerių piniginį prizą ir 80 pasaulinio turo reitingo taškų.

Puikius rezultatus demonstruojanti „Gulbelė“ per šį trijulių krepšinio sezoną savo sąskaitą jau papildė daugiau nei 100 tūkstančių JAV dolerių.

Komandos rėmėjas UAB prekybos tinklo „Gulbelė” vadovas Arūnas Tarnauskas džiaugiasi, kad pergalės atvedė komandą į aukštą poziciją pasaulio reitingų lentelėje.

„Aš didžiuojuosi šia Lietuvos ekipa ir jos užsidegimu žaisti su geriausiais pasaulio sportininkais. Garbinga lyderės pozicija – šeštoji vieta trijulių krepšinio komandų dešimtuke - yra didelis komandos pasiekimas. Tikiuosi, kad sėkmė nuo komandos nenusigręš ir jie iškovos kelialapį į visų laukiamas Tokijo olimpines žaidynes”, – sakė Lietuvos trijulių komandą palaikantis A. Tarnauskas.

Saudo Arabijoje vyksiančiame Jeddah „Masters“ turnyre „Gulbelės“ komanda spalio 18 dieną startuos rungtynėmis su „Ulaanbaatar“ komanda iš Mongolijos ir tą pačią dieną sužais antrą grupės susitikimą su kvalifikaciją įveikusia ekipa.

Lapkričio 2-3 dienomis „Gulbelė“ taip pat keliaus į Japonijoje vyksiantį finalinį šių metų pasaulinio trijulių krepšinio turo etapą, kuriame dalyvaus 12 geriausiai 11-oje pirmųjų turų pasirodžiusių komandų.

Jeigu iki lapkričio 1 dienos pasaulio trijulių komandų reitinge „Gulbelė“ išliks pirmajame aštuntuke, komandai atiteks 10 tūkst. JAV dolerių premija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių