M. Kuzminskui – NBA klubų dėmesys

  • Teksto dydis:

Sėkmingai Ispanijoje žaidžiantis Mindaugas Kuzminskas patraukė NBA komandų vadovų akį. 2011 metų NBA naujokų biržoje dalyvavęs, tačiau savo pavardės joje neišgirdęs lietuvis stipriausios pasaulio krepšinio lygos duris gali praverti kitą sezoną.

NBA komandų skautai stebi 25 metų 205 cm ūgio puolėjo žaidimą ir domisi jo kontrakto su Malagos „Unicaja“ klubu sąlygomis. Pranešama, jog Lietuvos rinktinės nario paslaugomis susidomėjo Los Andželo „Lakers“ ir Jutos „Jazz“ ekipos.

„Šį sezoną Mindaugas demonstruoja produktyvų žaidimą ir tikrai sulaukė dėmesio iš NBA komandų, kurios jau buvo susisiekusios su Malagos ekipa“, – patvirtino krepšinio agentas Tadas Bulotas.

Pasak Buloto, dabartinė Kuzminsko sutartis su „Unicaja“ baigs galioti po šio sezono, tačiau jos pratęsimo klausimą spręs klubas, o ne pats žaidėjas.

„Mindaugas gali palikti Malagą, tačiau jo sutartyje numatyta nemaža išpirka. Vis tik „Unicaja“ vadovai gali sumažinti šią išpirką, nenorėdami vėliau paleisti žaidėjo už dyką“, – pridėjo agentas.

Bulotas taip pat atskleidė, jog Kuzminskas svarsto galimybę šiais metais dalyvauti NBA vasaros lygoje, tačiau tuo pačiu yra laimingas Malagoje.

„Mes galvojame apie vasaros lygą, tačiau šiuo metu Mindaugas laimingas Ispanijoje, kurios čempionatas yra pajėgiausias už NBA ribų. Jis myli miestą ir labai gerbia trenerį Joaną Plazą“, – sakė Bulotas.

JAV dėmesio lietuvis sulaukė dar prieš šio sezono pradžią. Praėjusių metų pasaulio čempionate Kuzminskas sėkmingiausiai pasirodė pusfinalio mače su JAV rinktine, kai į būsimųjų čempionų krepšį įmetė 15 taškų bei atkovojo 9 atšokusius kamuolius.

„Norėčiau išbandyti save NBA. Su JAV rinktine sužaidžiau neblogas rungtynes, todėl manau, kad galėčiau ten pritapti. Vis dėlto aš stengiuosi apie tai labai daug negalvoti, nes turiu galiojantį kontraktą su „Unicaja“ ir noriu padėti šiai komandai kuo geriau pasirodyti Eurolygoje“, – kalbėjo pats Kuzminskas.

Šį sezoną Eurolygoje Kuzminskas per rungtynes vidutiniškai renka po 10,2 taško, atkovoja po 3,9 atšokusio kamuolio ir atlieka po 1,1 rezultatyvaus perdavimo. Ispanijos čempionate jis per mačą vidutiniškai pelno po 9,6 taško ir atkovoja po 4,1 kamuolio.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių