Lietuvos aštuoniolikmetės krepšininkės išvyksta į Londoną

Pasirengimą Europos jaunių (iki 18 metų) merginų krepšinio čempionato B diviziono varžyboms tęsianti Lietuvos rinktinė Druskininkuose sužaidė kontrolines rungtynes su Rusijos jaunimo (iki 20 metų) rinktine.

Diliaros Velišajevos auklėtinės dvejais metais vyresnėms varžovėms nusileido 40:78 (12:13, 14:22, 5:20, 9:23), tačiau trenerė rungtynėmis liko patenkinta.

„Panelės labai gerai kovojo, tačiau antroje rungtynių dalyje joms neužteko fizinių jėgų. Varžovės buvo vyresnės ir žaidė kietą, fizine jėga paremtą krepšinį. Niekas nežino, kaip būtų pasibaigusios rungtynės, jeigu mes būtume išlaikiusios fiziškai“, - tvirtino D. Velišajeva.

Lietuvos rinktinėje rezultatyviausiai žaidė 11 taškų surinkusi Austėja Širšinaitytė. Eglė Želnytė pridėjo 9, Justina Kraujūnaitė - 6, Ieva Kazlauskaitė - 4 taškus.

Sekmadienį Lietuvos 18-metės išskrenda į Londoną, kur sužais paskutines kontrolines rungtynes prieš Europos čempionatą. Jos vieną kartą išmėgins jėgas su Didžiosios Britanijos dvidešimtmečių komanda bei du sykius sužais su 18-mečių rinktine.

Į Angliją Lietuvos rinktinės treneriai vežasi 12 merginų, tarp kurių bus ir draugiškų rungtynių dar nežaidusi Simona Dobrovolskytė.

„Noriu suteikti jai paskutinę galimybę. Simona buvo pasisukusi koją ir negalėjo mums padėti per draugiškas rungtynes, tačiau dabar jau baigia pasveikti. Noriu pasižiūrėti, kaip ji atrodo aikštelėje ir tuomet nuspręsiu, ar Simona galės mums padėti čempionate“, - tvirtino D. Velišajeva.

Europos jaunių (iki 18 metų) merginų B diviziono čempionatas liepos 26 - rugpjūčio 5 d. vyks Strumicos mieste, Makedonijoje. Lietuvos rinktinė žais D grupėje kartu su bendraamžėmis iš Vokietijos, Škotijos, Juodkalnijos ir Ukrainos.


Šiame straipsnyje: krepšinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių