Galingai žaidusio J. Valančiūno komandos sąskaitoje – labai svarbi pergalė

  • Teksto dydis:

Naujojo Orleano „Pelicans“ su Jonu Valančiūnu šiąnakt namie įveikė Los Andželo „Clippers“ 122:114 (21:31, 34:25, 36:34, 31:24) ir žengė didelį žingsnį NBA atkrintamųjų varžybų link.

Po šios pergalės „Pelicans“ savo sąskaitoje turi 40 laimėjimų per 78 rungtynes ir Vakarų konferencijoje užima 7-ąją vietą, suteikiančią teisę išbandyti jėgas įkrintamosiose varžybose. Vis dėlto laipteliu aukščiau esantis būtent „Clippers“ turi tik 1 pergale daugiau ir yra sužaidęs rungtynėmis daugiau, tad J.Valančiūno ekipa turi galimybę per likusias ketverias rungtynes prasibrauti ir į atkrintamųjų varžybų zoną.

Pats lietuvis šiąnakt prie pergalės prisidėjo labai svariai ir surinko jau 42-ąjį dvigubą dublį šį sezoną. Vidurio puolėjas pelnė 23 taškus, atkovojo 12 kamuolių, blokavo vieną metimą po 3 kartus suklydo ir prasižengė. J.Valančiūnas pataikė vienintelį mestą tritaškį, abi baudas ir 9 iš 17 dvitaškių.

Rezultatyvesnis tarp nugalėtojų buvo tik Brandanas Ingramas, surinkęs 36 taškus. Po 19 taškų pridėjo Trey‘us Murphy ir CJ McCollumas, 12 – Herbertas Jonesas.

„Clippers“ nuo pralaimėjimo neišgelbėjo Kawhi Leonardo 40 taškų (8 atkovoti kamuoliai, 4 rezultatyvūs perdavimai). 24 taškus Los Andželo komandai pridėjo Russellas Westbrookas, 15 – Ivica Zubacas, 12 – Normanas Powellas.

„Pelicans“ ekipai tai buvo 7-oji pergalė per pastarąsias 8 rungtynes.

Įdomu, kad „Clippers“ specialiai šiam mačui saugojo K.Leonardą per išvakarėse Memfyje vykusias rungtynes su „Grizzlies“ (pralaimėta 94:108). Tuomet Los Andželo klubo žvaigždė žaidė tik 18 minučių, o šiąnakt – net 41 min. 24 sek. Nepaisant to, „Clippers“ pralaimėjo abejas rungtynes ir gerokai sukomplikavo savo padėtį turnyro lentelėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vistiek

Vistiek portretas
Uošvis pedas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių