Druskininkuose – ne prasčiau nei T. Parkerio akademijoje

„Mačiau, kaip kūrėsi Tony Parkerio akademija. Čia, Druskininkuose, sąlygos nė kiek nenusileidžia toms, kurios sudarytos Prancūzijoje, o kai kuriais atvejais pas mus netgi geresnės“, – teigė perspektyvios krepšininkės Justės Veronikos Jocytės tėtis Alvydas.

Proveržio projektas

A.Jocys aukštai įvertino Druskininkuose veikiantį Merginų krepšinio centrą (MKC). Tai vienas Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) projektų, siekiant atgaivinti moterų krepšinį šalyje.

Privataus sektoriaus iniciatyva įkurtas ir iš dalies išlaikomas centras bendram tikslui suvienijo Druskininkų savivaldybę, LKF ir verslo organizaciją „Agrokoncernas GDP“.

„Buvau krepšininkė, gyvenau internate, tad žinau, ko anuomet stigo, kad taptume čempionėmis“, – sakė MKC ir krepšinio klubo „Deivės“ prezidentė Alina Adomaitytė.

Sportuoja ir mokosi

Sporto komplekse „Druskininkai“ įsikūręs MKC užtikrina krepšininkėms puikias gyvenimo ir maitinimo sąlygas. Komanda treniruojasi du kartus per dieną, su žaidėjomis dirba profesionalūs, aukštos kvalifikacijos treneriai. Merginos lanko Druskininkų „Atgimimo“ mokyklą, kurioje suformuota speciali sporto klasė.

MKC auklėtinėms atlikti tensiomiografijos testai. Tai inovatyvus ir tikslus tyrimo būdas, leidžiantis įvertinti raumenų susitraukimo ir atsipalaidavimo greitį, tonusą ir esamus funkcijos disbalansus. Kiekvienai žaidėjai sudaroma individuali korekcinė programa. Tai užtikrina optimalų darbą per treniruotes, spartina fizinio pasirengimo procesą ir padeda išvengti traumų.

Organizuosime atrankas Airijoje, geriausioms žaidėjoms sudarysime sąlygas prisijungti prie MKC komandos.

„Džiaugiuosi, kad Druskininkai prisidės vystydami moterų krepšinį, tikiuosi, kad būtent čia jo atgimimas bus visavertis ir pasieksime tų rezultatų, kurių visi norime“, – kalbėjo Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas.

„Deivės“ – B divizione

Šiemet vasarą buvo surengta 14–15 metų mergaičių atranka į „Deivių“ komandą, dalyvaujančią Lietuvos moterų krepšinio lygos B diviziono varžybose.

Ekipos komplektacija dar tęsiasi, nes papildymo ieškoma ne vien mūsų šalyje.

„Bendraujame su išeivijos lietuviais, netrukus organizuosime būsimų krepšininkių atrankas Airijoje, geriausioms žaidėjoms sudarysime sąlygas grįžti į Lietuvą ir prisijungti prie MKC komandos. Džiaugiamės, kad mums talkina A.Jocys, išauginęs du puikius krepšinio talentus ir žinantis, ko reikia norint pasiekti sportinių aukštumų“, – sakė LKF prezidentas Vydas Gedvilas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių