Žolės kortų specialistė alergiška žolei

Keturias „Roland Garros“ varžybų čempiones – Svetlaną Kuznetsovą (triumfavo 2009 metais), Na Li (2011), Mariją Šarapovą (2012) ir Sereną Williams (2013) mažiau nei po mėnesio vykstančiame prestižiniame Vimbldono turnyre ištinka vienodas likimas. Sportininkės pralaimi niekada pasaulio reitingo dešimtuke nebuvusiai vokietei Sabinei Lisicki.

Žolės kortų specialistė alergiška žolei

Svarbiausias karjeros pergales S.Lisicki pasiekė žaisdama ant žolės dangos. Įdomu tai, jog vokietė yra alergiška žolei.

„Turėčiau nekesti žolės kortų, tačiau juos dievinu. Atrodo, jog pradžioje pralaimėjau gal penkis mačus iš eilės ant žolės, tačiau aš pakeičiau nuomonę apie žaidimą ant šios dangos, kai 2009 metais pasiekiau Vimblodono ketvirtfinalį, – pasakojo 24 vietą pasaulio reitinge užimanti tenisininkė. – Jaučiu stiprią alergiją žolei, todėl viskas buvo prieš žaidimą šiuose kortuose. Čia svarbiausia – geras padavimas, o jis yra vienas iš mano ginklų. Alergijai malšinti vartoju vaistus, tačiau žaisdama vis tiek čiaudėju“.

Vimbldono kortai S.Lisicki ypatingi: šiose varžybose sportininkė 2011 metais pasiekė pusfinalį, o 2009 ir 2012 metais – ketvirtfinalį. Ne blogiau ji pasirodys ir šiemet – įveikusi Francescą Schiavonę, Jeleną Vesniną, Samantą Stosur ir S.Williams tenisininkė turnyro ketvirtfinalyje žais prieš estę Kaią Kanepi (WTA-46). Beje, S.Lisicki per karjerą pasaulio reitingo dešimtuke esančias sportininkes įveikė dešimt kartų ir šešis iš jų – Vimbldone.

Karjerą stabdančios traumos

Profesionalią sportinę S.Lisicki karjerą ne kartą stabdė traumos.  Rimčiausią iš jų sportininkė patyrė 2010 metais. Dėl kulkšnies traumos tenisininkė nežaidė penkis mėnesius, per kuriuos praleido „Roland Garros“ ir Vimbldono pirmenybes bei iškrito iš pirmojo šimtuko reitinge.

„Tai buvo labai sunkus metas. Pradžioje net vaikščioti buvo sunku, – traumą prisimena S.Lisicki. – Blauzdoje nebeturėjau raumenų, turėjau atstatyti viską ir iš naujo išmokti vaikščioti bei bėgti“.

Galbūt todėl net ir į menkiausią traumą sportininkė reaguoja su ašaromis akyse.

2012 metais Čarsltone gauta trauma sujaudino ir S.Williams. Amerikietė išvydusi S.Lisicki ašaras priėjo ją paguosti.

„Jaučiausi blogai dėl jos. Aš tiktai jautri ir pagalvojau „Dieve mano, tu mane taip pat pravirkdysi“, – pasakojo S.Williams. – Sakiau jai: nesijaudink, viskas bus gerai – čia ne „French Open“, geriau tai įvyksta dabar, nei ten“.

Laikoma pagrindine pretendente laimėti Vimbldoną

Šių metų Vimbldonas kupinas netikėtumų. Iš moterų varžybų pasitraukė ne tik pirmoji pasaulio raketė S.Williams, bet ir antrą bei trečią pozicijas užimančios Viktorija Azarenka ir M.Šarapova. Į ketvirtfinalį pateko vos trys top10 žaidėjos: lenkė Agnieszka Radwanska (WTA-4), kinė Na Li (WTA-6) ir čekė Petra Kvitova (WTA-8).

Teniso specialistai sutinka, kad būtent S.Lisicki turi geriausias galimybes tapti Vimbldono čempione.

„Sabine pagerino savo padavimus, ypatingai – antruosius, kurias atliko daug neatremiamų padavimų, – stipriąsias vokietės savybes vardijo legendinis Nickas Bollettieris. – Tik Serena šiame turnyre galėjo smūgiuot stipriau nei ji“.

Varžovei pagyrų negailėjo ir S.Williams: „Nemanau, kad mano pralaimėjimas yra didžiulė sensacija. Sabine yra gera žaidėja ir jos reitingas neatspindi tikro pajėgumo. Ji demonstruoja fantastišką žaidimą ant žolės“.

Iki Vimbldono čempionės titulo liko trys žingsniai. Ar mes iššūkį vokietei antrą kartą šio turnyro ketvirtfinalyje žaisianti estė K.Kanepi?


Šiame straipsnyje: Sabina LisickiVimbldonastenisas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių