„Vitas Gerulaitis Cup“: V. Gaubas metė rimtą iššūkį antrai turnyro raketei

Antradienį Vilniaus „SEB arenoje“ prasidėjo Teniso profesionalų asociacija (ATP) „Challenger 100“ serijos turnyro „Vitas Gerulaitis Cup“ pagrindinės varžybos.

Pirmasis į centrinį kortą iš lietuvių žengė Vilius Gaubas (ATP-760), tačiau jaunajam žaidėjui istorinė pergalė išsprūdo iš rankų.

Antrajame karjeros ATP „Challenger“ turnyre žaidžiančiam 18-mečiui lietuviui burtai jau pirmajame mače lėmė akistatą su antrąja turnyro rakete Eliasu Ymeriu (ATP-168) iš Švedijos, kuriam mūsiškis nusileido tik po labai atkaklios 2 val. 39 min. trukusios kovos – 6:4, 6:7 (5:7), 4:6.

Pirmajame sete rezultatui esant 2:3 Lietuvos tenisininkas pralaimėjo paduodamas, bet netrukus, atlikęs du „break‘us“, į savo sąskaitą įsirašė net keturis laimėtus geimus iš eilės bei mače išsiveržė į priekį.

Antrasis setas klostėsi neįtikėtinai atkakliai ir permainingai. Ir nors Viliui vienu metu trūko vos dviejų taškų iki laimėto mačo, varžovas sugebėjo išlyginti rezultatą per pratęsimą.

Pirmoji lemiamo seto dalis klostėsi taškas į tašką, kol galiausiai varžovas laimėjo paduodant Viliui ir išsiveržęs į priekį 4:3 įgyto pranašumo nebeišvaistė.

26-erių švedas E. Ymeris per savo karjerą jau yra laimėjęs net 6 „Challenger“ serijos turnyrus ir bent po kartą žaidęs visų Didžiojo kirčio turnyrų pagrindiniuose etapuose, o aukščiausiai ATP reitinge buvo pakilęs iki 105-osios pozicijos.

Antradienio vakarą savo mačą dar žais ir Edas Butvilas (ATP-786), o trečiadienį nuo 17:30 val. prieš sostinės publiką pasirodys Ričardas Berankis (ATP-193).

„Vitas Gerulaitis Cup“ turnyro nugalėtojams atiteks 100 ATP reitingo taškų, o visi jame dalyvaujantys tenisininkai pasidalins didžiausią prizinį fondą Lietuvos teniso istorijoje – net 118 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių