Virtualiuose žiemos raliuose – dalyvių gausa

  • Teksto dydis:

Nors sąlygų tikriems žiemos raliams mūsų kraštuose šiemet nebuvo, Lietuvos automobilių ralio elektroniniame čempionate (e-LARČ) jau finišavo du pirmieji etapai.

Taip LARČ kalendorių atkartojančios virtualios pirmenybės simboliškai uždarė žiemos sezoną. Tiek virtualus "Winter Rally", tiek ir "Rally Sarma" pritraukė gausybę dalyvių iš daugiau nei 20 valstybių, o pastarasis netgi pagerino pernai metų pirmame etape pasiektą rekordą: jame startavo net 179 dalyviai. Tai buvo keturiais dalyviais daugiau, nei debiutinio sezono pirmajame etape pernai suburtas skaičius. Virtualų "Winter Rally" laimėjo pernai metų e-LARČ čempionas absoliučioje įskaitoje – amerikietis Tyleris Buckas. Nuo jo po kiek daugiau nei 85 km greičio ruožų vos 8,41 sek. atsiliko Tomaszas Wachas iš Lenkijos. Trečias liko jo tautietis Adrianas Klimasas, lyderiui nusileidęs pusę minutės. Dviem ratais varomų automobilių vairuotojų įskaitoje užtikrintai nugalėjo Patrikas Akerfeltas iš Suomijos, trečias – jo tautietis Jyrkis Niemelas, o tarp jų įsiterpė ispanas Juanas Marzoas.

e-LARČ "Rally Sarma" finišas rezultatų prasme buvo dar karštesnis – tris lyderius skyrė vos trys su puse sekundės. Greičiausias buvo T.Wachas, antras finišavo latvis Raivo Dabinsas, o trečia vieta atiteko suomiui Joonasui Lonnui. Tarp dviem ratais varomus automobilius pilotuojančių dalyvių pirmas ir vėl buvo P.Akerfeltas, antras – iš Lietuvos ralio trasų puikiai pažįstamas Vladas Jurkevičius, trečias liko J.Niemelas, kurį lietuvis aplenkė paskutiniame greičio ruože. Šiame etape dalyvavo ir "Hyundai" gamyklinės komandos vairuotojas – Nikolay Gryazinas, kuris treniruotėms aktyviai naudoja lenktynių simuliatorius.

Taip pat dalyvių gretas papildė ir būrys Lietuvos automobilių ralio čempionato lenktynininkų. Jau minėtam V.Jurkevičiui čia kompaniją papildė ir Aras Kalėda, Justas Simaška, Mantas Kutka, Henrikas Matijošaitis, Aisvydas Paliukėnas ir kiti.

AWD įskaitoje tarp lietuvių naujojo sezono staigmena tapo Deividas Navickas. Pirmajame etape jis buvo devintas ir antras tarp lietuvių, nusileidęs Arnui Kerbeliui bei pranokęs Arūną Gylį. Antrajame etape D.Navickas finišavo šeštoje pozicijoje ir nugalėjo lietuvių įskaitoje, pranokęs A.Gylį ir Igną Augustonį.

Kaip ir realiame Lietuvos ralio čempionate, taip ir jo kalendorių atitinkančiame e-LARČ, šiuo metu įsivyravusi keturių mėnesių sezono pertrauka. Belaukiant gegužės pabaigoje startuosiančio virtualaus "Rally Žemaitija", e-LARČ organizatoriai žada šią pauzę užpildyti naujo formato varžybų serija. Pernai tai buvo mini pirmenybės, skirtos Lietuvos ralio istorijai, o apie šiųmečius specialiųjų varžybų planus žadama paskelbti artimiausiu metu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių