Teniso žvaigždė N. Djokovičius vėl sulaikytas Australijoje: grąžino į migrantų centrą

Australija šeštadienį vėl sulaikė teniso žvaigždę Novaką Djokovičių (Novaką Džokovičių), pareiškė, kad jis kelia pavojų viešajai tvarkai ir sieks įtikinti teismą jį deportuoti.

Australijos konservatyvios vyriausybės pirmasis bandymas išsiųsti iš šalies nuo COVID-19 nepasiskiepijusį serbų tenisininką buvo nesėkmingas, bet dabar mėginama iš naujo.

N. Djokovičius ir šįkart neketina pasiduoti – sekmadienį jo skundą nagrinės aukštesnės instancijos federalinis teismas.

Sportininkas, žinomas kaip vakcinų skeptikas, buvo sugrąžintas į prastą šlovę įgijusį migrantų sulaikymo centrą Melburne, laisvėje išbuvęs vos kelias dienas po sėkmingo ankstesnio apeliacinio proceso.

Iš savo advokatų kontoros, kur jis didžiąją dalį šeštadienio buvo laikomas su sargyba, N. Djokovičius buvo pervežtas į sulaikymo centrą buvusiame viešbutyje.

Teismui pateiktuose dokumentuose N. Djokovičius vaizduojamas kaip skiepų priešininkų didvyris, kurio elgesys gali paskatinti „pilietinius neramumus“, todėl raginama jį išsiųsti iš šalies visuomenės intereso vardan.

N. Djokovičiaus buvimas Australijoje gali „skatinti nusiteikimą prieš vakcinaciją“, argumentuoja imigracijos reikalų ministras Alex'as Hawke'as (Aleksas Hokas), gindamas savo sprendimą pasinaudoti plačiais įgaliojimais ir atšaukti teniso žvaigždės vizą.

Liekant vos dviem dienoms iki Australijos teniso atvirojo čempionato pradžios titulą ginantis čempionas vėl priverstas susitelkti į teismo procesą, o ne treniruotis korte.

Pirmoji pasaulio raketė N. Djokovičius sausio 5 dieną atskrido į Melburną tikėdamasis išsaugoti savo Australijos atvirojo teniso čempionato nugalėtojo vardą ir siekdamas 21 kartą laimėti Didžiojo kirčio turnyrą.

Nuo COVID-19 nepasiskiepijęs 34 metų serbas pateikė atleidimo nuo skiepijimosi dokumentą, paremtą gruodžio 16 dieną gautu teigiamu PCR testo rezultatu, bet buvo apklaustas oro uoste, jo viza buvo panaikinta, o pats sportininkas buvo perkeltas į migrantų sulaikymo vietą.

Pasieniečiai priėjo prie išvados, jog faktas, kad jis neseniai buvo užsikrėtęs koronavirusu, nėra pakankamas pagrindas būti Australijoje.

Tačiau skiepus skeptiškai vertinančio N. Djokovičiaus teisininkų komandai pirmadienį teisme pavyko dėl procedūrinio klausimo, susijusio su jo apklausa oro uoste, panaikinti sprendimą atšaukti vizą.

Nepaisant tebesitęsiančios nežinios, ketvirtadienį burtais buvo parinktas N. Djokovičiaus varžovas Australijos atvirojo teniso čempionato pirmajame rate – taip pat serbas Miomiras Kecmanovičius.

N. Djokovičius siekė Australijos atvirojo teniso čempionato 10-ojo titulo ir rekordinės 21-osios Didžiojo kirčio karūnos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dagilis

Dagilis portretas
Australai bijojo,kad Džokovičius gali laimėti čia tenisą,už tai ir įsidirbinėjo su juo.Tai mano nuomonė.

Bukas antivakseris

Bukas antivakseris portretas
pastatytas į vietą .Ok.

4

4 portretas
Dar kartą žmonės gali įsitikinti kokios tuos valdžios pasaulyje yra debilai, invalidai tai normalu, o sveiki žmonės, tai nusikaltėliai
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių