Startuoja virtualus ralis, skirtas profesionaliems lenktynininkams

  • Teksto dydis:

Karantino laikotarpiu visam sporto pasauliui stabtelėjus susidurta su iššūkiu  kuo pakeisti šiuo metu nevykstančius renginius. Tačiau jei reikėtų įvardinti, kuri iš sporto šakų turi geriausias galimybes persikelti į virtualią erdvę, atsakymas greičiausiai, jog būtų – automobilių sportas. Būtent automobilių lenktynių simuliatoriai yra išvystyti tiek, kad su tinkama įranga galima patirti didžiąją dalį realių įspūdžių. Neatsitiktinai todėl garsiausios pasaulio automobilių sporto lygos ėmėsi visų priemonių išnaudoti šį privalumą. Prie šios iniciatyvos prisideda ir Lietuvos automobilių sporto federacijos (LASF) virtualus Lietuvos automobilių ralio čempionatas e-LARČ.

Visai neseniai Formulė 1 surengė virtualias varžybas tarp realių pilotų, elektroninio sporto geriausiųjų bei kitų įžymių žmonių. Tuo tarpu už Atlanto esanti NASCAR žengė dar vieną žingsnį pirmyn. Garsiausia Amerikos autosporto lyga sukvietė dešimtis tikrų lenktynininkų į virtualias lenktynes, kurias transliavo per televiziją. Pagal TV reitingus, šias lenktynes stebėjo daugiau nei 1,3 milijono žiūrovų.

Lietuvoje panašios iniciatyvos imasi LASF e-LARČ organizatoriai, kurie kitą savaitę surengs specialų etapą, skirtą tik realybėje lenktyniaujantiems ralio pirmiesiems vairuotojams ir šturmanams.

Ateinantį pirmadienį startuosiančiose virtualiose lenktynėse jau sutiko dalyvauti tokie Lietuvos ralio lenktynininkai kaip: Vladas Jurkevičius, Rokas Steponavičius. Iš užsienio prisijungs čekas Jan Dvorak, lenkas Adrian Sadowski, Tomas Alvarez iš Argentinos ir kiti. Vienas iš netikėčiausių užsienio svečių – tai veteranas Libor Tomeček iš Čekijos, kurio šturmano karjera prasidėjo dar praėjusio amžiaus devintajame dešimtmetyje.

Specialusis neįskaitinis e-LARČ etapas, skirtas tik realiems lenktynininkams, bus sudarytas tiek iš žvyrinių tiek iš asfalto dangos greičio ruožų. Iš viso dalyvių laukia dešimt ruožų, kurių bendras ilgis: 59,2 km. Negana to – tai bus virtualiai atkurti realūs greičio ruožai.

Etapo dalyvių sąrašas, tikėtina, jog pasipildys – registracija yra atvira ir nemokama visiems norintiems lenktynininkams. Deja, tačiau dėl karantino negalės dalyvauti viena ryškiausių žvaigždžių Europos ralio pasaulyje Nikolay Gryazin, kuris aktyviai dalyvauja ir virtualiose varžybose. Priežastis gana kurioziška – jam grįžtant iš WRC Meksikos ralio ir tuo metu įvedus kelionių apribojimus Europoje, jis negalėjo grįžti į Rygą, kurioje gyvena ir kur yra jo lenktynių simuliatorius.

Informuodami apie likusią įskaitinę e-LARČ čempionato dalį, e-LARČ organizatoriai skelbia, jog ypatinga situacija šalyje nepaveiks tolimesnės čempionato eigos, net jei tęsis iki artimiausio čempionato etapo gegužės pabaigoje. Anot jų, absoliuti dauguma dalyvauja iš namų su nuosava įranga, todėl nukelti etapų nėra prasmės. Tačiau pasak jų, galimybės dalyvauti iš Vilniaus „Simuliatorių akademijos“ patalpų karantino laikotarpiu nebus.

Lietuvos automobilių ralio elektroninis čempionatas – e-LARČ yra oficialios virtualaus sporto pirmenybės, įtrauktos į Lietuvos automobilių sporto federacijos oficialių varžybų sąrašą. Tai yra pripažintas ir pirmasis pasaulyje nacionalinis ralio e-čempionatas pasaulyje, sparčiai augančioje simuliatorių nišoje. Registracija į jį bei daugiau informacijos kaip dalyvauti – oficialiame tinklapyje: www.e-larc.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių