Olimpinės trasos lietuviams nesvetingos

Šūviai pro šalį, neslystančios slidės, griūtis nuo kalno – savaitgalis Pekino olimpinėse žaidynėse Lietuvos sportininkams susiklostė liūdnai. Nepaisant vietų autsaiderių gretose, mūsų šalies atstovai nusiteikę nenuleisti rankų.

Gimtadienio dovana

Pekino olimpiadoje debiutavę ledo šokėjai iš Kauno Deividas Kizala ir Paulina Ramanauskaitė liko paskutiniai ritminio šokio rungtyje, tačiau nosies nenukabino. Už šokį pagal atlikėjos Rihanna kūrinius „Russian Roulette“ ir „Hard“ Lietuvos duetas gavo sau rekordinį teisėjų įvertinimą – 58,35 balo. Šio kraičio nepakako, kad lietuviai pelnytų vieną iš 20-ies kelialapių į šiandien vyksiančią laisvąją programą.

„Išpildėme viską, ką buvome suplanavę, ką tobulinome šį sezoną ir ypač pastarąjį mėnesį. Pasiektas mūsų geriausias rezultatas – sunkaus darbo treniruotėse atspindys. Vadinasi, einame teisinga kryptimi“, – po pasirodymo Pekine sakė D.Kizala, tądien šventęs 24-ąjį gimtadienį.

Pasiektas mūsų geriausias rezultatas – sunkaus darbo treniruotėse atspindys. Vadinasi, einame teisinga kryptimi.

Pasak specialistų, 23-oji vieta D.Kizalai ir P.Ramanauskaitei – geras pasiekimas, nes jie kartu šoka tik antrus metus, o pasaulio reitinge yra vos 105. Palyginti ritminiame šokyje juos vos viena vieta aplenkusi Japonijos pora pasaulinėje klasifikacijoje yra 39, o dar laipteliu aukščiau finišavę Vokietijos čiuožėjai, iki pasirodymo olimpinėse žaidynėse, reitinge buvo net 24.

Neįvertino rizikos

„Aš čia atvažiavau kovoti dėl aukštų pozicijų, o ne tik dalyvauti. Bandžiau kažką parodyti“, – aiškino kalnų slidininkas Andrejus Drukarovas.

23-ejų metų Lietuvos atstovas vakar anksčiau laiko pasitraukė iš trasos slalomo milžino rungtyje. Tiesa, pirmajame nusileidime jis pademonstravo puikų laiką (1 min. 5,78 sek.) ir nuo lyderio šveicaro Marco Odermatto atsiliko tik 2,85 sek., užimdamas 20-ąją poziciją. Pirmame nusileidime startavo 89 dalyviai, o finišą pasiekė tik 54. Dėl blogų oro sąlygų nukeltame antrame nusileidime A.Drukarovas, nepaisant snygio ir prasto matomumo, rizikavo, bet skaudžiai krito ant nugaros ir baigė pasirodymą. Antrasis nusileidimas nesėkmingai baigėsi aštuoniems slidininkams, o abu nusileidimus sėkmingai įveikė 46 dalyviai.

„Čia danga keičiasi nuo agresyvaus sniego į ledą. Užsikabinau – per daug spaudimo daviau slidei po posūkio ir mane išmetė į viršų. Gerai, kad rimčiau nesusižeidžiau“, – apžiūrėdamas mėlynes kalbėjo kalnų slidininkas.

Netiko tepalas

Vyrų biatlono 12,5 km persekiojimo lenktynės virto tikru košmaru Vytautui Stroliai. Vienas Lietuvos rinktinės lyderių net dešimt kartų nepataikė į taikinį, turėjo įveikti papildomą 1,5 km distanciją ir užėmė 58 vietą tarp 59 startavusių sportininkių. Po tokio prasto pasirodymo V.Strolios svajonės apie bendro starto lenktynes dužo.

Išvakarėse vykusioje 10 km sprinto rungtyje V.Strolia šaudyme padarė tik dvi klaidas ir finišą pasiekė 43. Iš šios vietos lietuvis sekmadienį pradėjo persekiojimo lenktynes.

Šeštadienį startavo dar trys lietuviai – Karolis Dombrovskis, Linas Banys ir Tomas Kaukėnas, kuriam priklauso geriausias rezultatas nepriklausomos Lietuvos biatlono istorijoje – Pjongčange užimta trylikta vieta persekiojimo lenktynėse. K.Dombrovskis finišą pasiekė 73, T.Kaukėnas buvo 80, o L.Banys liko 90 tarp 94 sportininkų.

Nusivylimo savo pasirodymu neslėpęs T.Kaukėnas dėl rezultato kaltino prastą slidžių sutepimą.

„Tragiška diena, tragiška savijauta, slidės labai prastai slydo. Tik užsidėjęs jas pajutau, kad kažkas bus negerai. Tiesiog, būna, kad slidžių ruošėjai nepataiko, – skundėsi jis. – Tai man tragiškiausios olimpinės žaidynės. Šioje olimpiadoje norėjosi dėti tašką. Gaila, kad nepavyko ir reiks dar gal ketverius metus ruoštis kitoms žaidynėms.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

WC

WC portretas
Veilokams veiloku dalia-t.y.-gulet ant sofkutes...

Gerai kritikuoti

Gerai kritikuoti portretas
Gulint ant sofkutės
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių