Neįgaliųjų biliardo turnyrai tampa tradicija

Klaipėdoje vyko jau antrasis šiais metais Lietuvos neįgaliųjų biliardo turnyras, kuriame šįkart rungėsi ne tik judėjimo negalią turintys sportininkai, bet ir vaikštantieji. Renginio organizatoriai tvirtino, kad varžybos dėl to tapo tik dar įdomesnės.

Anksčiau biliardo varžybose judėjimo negalią turintys ir vaikštantys neįgalieji nesivaržydavo tarpusavyje.

„Šįkart sprendimas į turnyrą įtraukti ne tik žaidėjus vežimėliuose, bet ir vaikštančius, buvo labai geras. Tai iškart pritraukė daugiau dalyvių, mums visiems buvo labai įdomu tarpusavyje pasivaržyti ir varžybose buvo daugiau intrigos. Šis mūsų eksperimentas parodė, kad, žaidžiant biliardą, judėjimo negalia ne visada turi įtakos žaidimo rezultatui“, – teigė turnyro organizatorius, klaipėdietis Maksimas Suchanovas.

Biliardo 8-tuko čempionu šįkart tapo Modestas Žvilauskas, antrą vietą užėmė Rolandas Baranauskas, o trečią – Giedrius Kavaliauskas.

9-tuko čempionu tapo M. Suchanovas, antros vietos laimėtojas – Linas Vengelis, o trečios – Vytautas Kievišas.

Ne pirmą kartą turnyre teisėjaujantis klaipėdietis Jaroslavas teigė, kad, lyginant su ankstesnėmis varžybomis, žaidėjų lygis gerokai pakilo.

„Žmonės treniruojasi, ruošiasi turnyrui, ir tai matyti. Jie supranta, kur važiuoja, supranta, kad lengvai nugalėti nepavyks. Jau priartėjome prie rimto sporto, nes anksčiau tai buvo labiau pramoga. Visi žaidžia daug geriau. Ir svarbiausia, kad tokios varžybos jiems pakelia nuotaiką, jie atsigauna emociškai. Neįsivaizduojate, kiek padėkų sulaukėme už šitą renginį“, – pasakojo Jaroslavas.

Klaipėdietis pridūrė, kad turnyro organizatoriai yra labai dėkingi ne tik Klaipėdos, bet ir visos Lietuvos verslininkams, kurie varžybas remia finansiškai ir taip prisideda prie neįgaliųjų socializacijos.

Per metus būna trys tokie turnyrai skirtinguose Lietuvos miestuose ir ketvirtasis – šalies čempionatas, kai siekiama išsiaiškinti stipriausius biliardo žaidėjus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių