Moterų rankinio lygoje užtikrintas pergalės šventė „ACME-Žalgiris“ ir „Eglė“

  • Teksto dydis:

Šeštadienį Lietuvos moterų rankinio čempionate (LMRČ) sužaistos dvejos rungtynės ir abejose didesnių netikėtumų užfiksuota nebuvo.

Kauno „ACME-Žalgiris“ rankininkės viešėjo Molėtuose, kur susitiko su šio miesto atstovėmis.

Kaip ir buvo galima tikėtis, vienos iš pirmenybių lyderių „ACME-Žalgirio“ merginos su rimtesniu pasipriešinimu čia nesusidūrė. Jau pirmajame susitikimo kėlinyje kaunietės susikūrė solidų pranašumą ir prieš pertrauką pirmavo dviženkliu skirtumu – 19:6. Antroje mačo dalyje nors skirtumas taip greitai nebeaugo, tačiau kaunietės vis tiek išsivežė pergalę solidžia persvara – 34:17.

Rezultatyviausia nugalėtojų gretose buvo Martyna Vaitkutė, pelniusi 8 įvarčius, Deimantė Baranauskaitė pridėjo 5, Ramunė Poškutė, Neringa Gudaitytė ir Viltė Lubytė surinko po 4. Šeimininkių ekipai Lina Umbrasaitė ir Monika Lastovskytė pelnė po 6 įvarčius.

Užtikrintą pergalę pasiekė taip pat išvykoje žaidusi Vilniaus „Eglė“, kuri susitiko su Šiaulių SC „Dubysa“-ŠSG rankininkėmis. Nors pirmajame susitikimo kėlinyje šiaulietės dar bandė priešintis varžovėms, tačiau gerai organizuotas vilniečių puolimas leido joms susikurti apčiuopiamą persvarą – 19:11. Po pertraukos „Eglės“ rankininkės dar labiau suintensyvino veiksmus prie varžovių vartų ir per kėlinį surinkusios net 24 įvarčius šventė pergalę – 43:26.

Nugalėtojas į priekį vedė Beatričė Ruseckaitė, kuri įmetė 9 įvarčius, Ritas Repečkaitė ir Dovilė Navikaitė pridėjo po 7, Vakarė Damulevičiūtė – 6. Šiaulių komandai 9 įmetė Laura Tumaitė, Deimantė Pupšytė ir Rūta Abramauskaitė pridėjo po 4.

Sekmadienį turėjusios vykti rungtynės Alytaus SRC „,Margirio“ ir čempionato lyderių Kauno raj. „Cascada-HC Garliava SM“ ekipų yra nukeliamos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių