Lietuvos regbininkai iškovojo „Trophy“ turnyro bronzą

  • Teksto dydis:

Šiauliuose pasibaigusiame Europos regbio-7 čempionato „Trophy“ diviziono turnyro antrajame etape Lietuvos rinktinė užėmė penktąją vietą, o galutinėje turnyro įskaitoje mūsiškiai iškovojo bronzos medalius.

Per du etapus Zagrebe (Kroatija) ir Šiauliuose Lietuvos rinktinė surinko 30 taškų. Čempione tapo ir kelialapį į elitinį „Grand Prix“ divizioną iškovojo Rumunija (40 tšk.). Antrąją vietą užėmė Belgija (34 tšk.).

Turnyro Šiauliuose rungtynėse dėl penktosios vietos Lietuvos regbininkai sekmadienį 22:5 (10:5) nugalėjo Liuksemburgo ekipą.

Liuksemburgo ekipa pirmoji išsiveržė į priekį, bet vėliau lietuviai perėmė iniciatyvą ir užtikrintai nugalėjo varžovus. Lietuvos rinktinei žeminimus pelnė Ignas Jankaitis, Martynas Lianzbergas, Donatas Trumpickas ir Dainius Tamoliūnas.

„Bet kokiu atveju, visada smagu baigti turnyrą pergale. Gaila, kad broliai latviai atėmė iš mūsų šventę, bet galime kaltinti tik patys save. Priešininkas tiesiog nedovanojo mums už klaidas. Regbis yra tokia dinamiška sporto šaka, kur bet kurią akimirką viskas gali pasisukti 360 laipsnių. Pralaimėjimai daro mus stipresnius. Šių metų pasirodymas tik dar labiau mus užgrūdino ir nuteikė kitų metų kovoms. Sėsime, analizuosime, žiūrėsime medžiagą ir galvoju, kad kitais metais būsime dar stipresni. Ačiū visiems, kas mums suteikė galimybę žaisti namuose“, – po turnyro kalbėjo žaidžiantysis Lietuvos rinktinės treneris Tomas Zibolis.

T.Zibolis džiaugėsi, kad į Lietuvos rinktinės gretas sėkmingai įsitraukia jauni žaidėjai. Jaunių rinktinė žaidžia elitiniame Europos čempionato divizione.

„Šiaulių ir Panevėžio sporto gimnazijos auklėtiniai, kiti jaunių rinktinės nariai gali žaisti su stipriausiomis Europos komandomis. Manau, kad kitais metais nemažai žaidėjų įtrauksime į pasirengimą. Matau ne vieną įdomų “perliuką„, iš kurių užaugs gera pamaina mūsų veteranams“, – pabrėžė T.Zibolis.

T.Zibolis, kuriam rudenį sukaks 37-eri metai, buvo vienas rezultatyviausių savo komandos žaidėjų ir parodė tikrą lyderio bei pasiaukojimo pavyzdį.

„Ne visiems mūsų komandos žaidėjams regbis yra svarbiausias. Norisi, kad daugiau būtų žmonių, kuriems regbis būtų ir hobis, ir darbas, ir meilė, ir aistra, ir šeima, ir laisvalaikis. Aš esu pasiryžęs padėti Lietuvos regbiui, vyrų, jaunių rinktinėms. Esu lietuvis, esu patriotas. Myliu savo šalį ir regbį. Netgi vandenį išnešdamas į aikštę jaučiuosi prisidėdamas prie Lietuvos regbio augimo“, – kalbėjo T. Zibolis.

Turnyrą Šiauliuose laimėjo Rumunijos regbininkai. Jie finale 35:5 (14:0) pranoko Belgijos komandą.

Trečiąją vietą Šiauliuose užėmė mūsų kaimynai latviai. Pirmajame etape paskutiniai likę latviai mače dėl trečiosios vietos 38:12 nugalėjo Danijos komandą. Latviai su 17 taškų galutinėje įskaitoje liko septinti.

Galutinė „Trophy“ turnyro lentelė po abiejų etapų:

1. Rumunija 40 tšk. 2. Belgija 34 3. LIETUVA 30 4. Danija 26 5. Izraelis 22 6. Liuksemburgas 18 7. Latvija 17 8. Ukraina 13 9. Kroatija 12 10. Bulgarija 6 11. Vengrija 6 12. Kipras 4.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių