Lietuvius konkūrų ir dailiojo jojimo varžybose Lenkijoje lydėjo sėkmė

  • Teksto dydis:

Praėjusį savaitgalį Leszno mieste, Lenkijoje, vyko tarptautinės konkūrų varžybos. Geriausią rezultatą lietuvių tarpe pademonstravo ir 130-135 cm konkūrų rungtyje nugalėjo Kristupas Petraitis su žirgu Dylano M. Šis duetas greičiausiai įveikė maršruto distanciją ir nepadarydamas nei vienos klaidos aplenkė net 42 varžovus. Dar vienoje konkūrų rungtyje (kliūčių aukštis 135-140 cm) K. Petraitis užėmė trečią vietą ir pelnė dar vieną apdovanojimą.

„Kiekvienas pasiekimas, iškovotas tarptautinėse varžybose, įrodo, kad mūsų sportininkai yra pajėgūs konkuruoti tarptautiniame lygmenyje ir jų demonstruojamus rezultatus vertinu labai gerai. Be to, dalyvaudami varžybose jie turi galimybę pasitikrinti savo jėgas, tobulėti keliant sau ir savo žirgui vis aukštesnius tikslus”, – sakė Lietuvos žirginio sporto federacijos prezidentas Gediminas Gutkauskas.

Lietuvai šiose varžybose skirtingo sudėtingumo konkūrų rungtyse atstovavo ir kiti raiteliai – Monika Paulauskaitė, Andrius Petrovas, Zigmantas Šarka, Laimondas Skėrys, Ričardas Vismeris ir Aleksejus Timofejevas.

A. Timofejevas su žirgu Italo aplenkė net 44 varžovus ir iškovojo antrą vietą (kliūčių aukštis 135 cm). O vienas tituluočiausių Lietuvos raitelių Z. Šarka su žirgu Egėja finišavo ketvirtas (kliūčių aukštis 125 cm).

Šį mėnesį tai jau antros varžybos Lenkijoje, kur sėkmė lydėjo Lietuvos atstovus. Pirmąjį lapkričio savaitgalį Zakrzowe vykusiose tarptautinėse dailiojo jojimo varžybose puikius rezultatus pademonstravo mūsų šalies raitelė Sandra Sysojeva su žirgu Furst.

Pirmąją varžybų dieną ji dalyvavo Šv. Jurgio rungtyje, kur finišavo 4-a iš 18 dalyvių. Antrą dieną ji rungėsi Vidurinio I testo programoje ir užėmė trečią vietą. O paskutinę varžybų dieną Vidurinio I testo laisvojoje programoje su muzika užėmė antrąją vietą.

Taip pat CDIJ tarptautinių dailiojo jojimo varžybų jaunių rungtyje varžėsi ir Silvija Bubulytė su žirgu Chanel. Nors prizinės vietos ji neiškovojo, tai buvo pirmasis sportininkės startas tarptautinėse varžybose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių