L. Kancius laimėjo paskutinį Dakaro greičio ruožą

  • Teksto dydis:

Paskutiniuosius pusantro šimto šių metų Dakaro kilometrų klaipėdietis Laisvydas Kancius tiesiog praskriejo ir užtikrintai laimėjo paskutinį Dakaro ralio greičio ruožą, kuris driekėsi Persijos įlankos pakrante. Finiše jį dainomis ir skanduotėmis pasitiko kelios dešimtys sirgalių iš Lietuvos.

„Tai buvo mano greičio ruožas. Tokie man labai patinka – greiti, kur visą laiką važiuoji iki galo nuspaudęs akseleratorių“, – įspūdžiais dalinosi L. Kancius.

Tik pačioje pradžioje klaipėdietis praskriejo vieną iš pirmųjų kontrolės taškų. Dėl to teko apsisukti ir gal minutę paklaidžioti. Tačiau nepaisant to, Laisvydas šiandien daugiau kaip keturiomis minutėmis aplenkė artimiausią savo konkurentą.

„Tiesiog mėgavausi šiuo greičio ruožu, jis man puikiai tiko,“ – linksmas, nors ir visiškai purvinas po finišo pasakojo lietuvis. Mat iš vakaro Dakare ir vėl smarkiai lijo, o paskutinis bivuakas tiesiog permirko vandenyje.

Dabar Laisvydas jau galvoja apie poilsį. Poilsį ne tiek fizinį, kiek psichologinį.

„Fiziškai viskas gerai, praeis pora dienų ir vėl eisiu sportuoti, nes formą palaikyti reikia nuolat. Tačiau psichologiškai jau noriu pailsėti – nuo įtampos ir nuo paties Dakaro“, – sakė L. Kancius.

Galutinėje rikiuotėje Laisvydas Kancius finišavo septintas ir pakartojo savo pirmojo Dakaro pasiekimą. Tačiau svarbiausia, kad Pasaulio čempionato įskaitoje po šios dienos pergalės jis įsirašė dar penkis papildomus taškus.

Apie savo tolesnius planus Laisvydas neatskleidė, sakė pranešiąs grįžęs į Lietuvą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Baciuškai

Baciuškai portretas
Konkutentai ,ar ju bendrai atleido kardano veleno varztus ,nes jie patys neatsisuka ,perziures vaizdo kameru zinoma jeigu buvo ,bus matyt kas pasidarbavo .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių