Kilnaus elgesio sporte rinkimai: visuomenė kviečiama siūlyti kandidatus

  • Teksto dydis:

Pagarba varžovui, sąžiningas dalyvavimas, pagalbos rankos ištiesimas varžovui – visa tai apima kilnų elgesį sporte (angl. Fair Play), kuris neretai yra vertinamas ne mažiau nei iškovota prizinė vieta.

Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) jau tradiciškai kviečia sporto bendruomenę padėti atrasti kilniai besielgiančius sportininkus bei sporto aplinkos, visuomenės atstovus, kurie bus pagerbti unikaliuose apdovanojimuose.

„Mes mokame džiaugtis iškovotais medaliais ir puikiai pažįstame bei didžiuojamės čempionais. Tačiau kartais pergalės matuojamos ne tik prizinėmis vietomis.

Šiuose apdovanojimuose norime padėkoti ir skirti dėmesio tiems, kuriems pagarba, žmogiškumas ir olimpinės vertybės yra ne mažiau svarbios nei medaliai.

Kilnus elgesys yra čempioniška savybė, kuria turime didžiuotis ir skatinti“, – sakė olimpinė čempionė, LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Jau 28-ą kartą rengiamuose apdovanojimuose bus siekiama atkreipti dėmesį į kelias skirtingas kilnaus elgesio nominacijas.

Paraiškas „Lietuvos Fair Play apdovanojimų“ nominacijoms visi norintys gali teikti iki 2023 m. sausio 1 d.: https://bit.ly/3tybLSJ

Apdovanoti kviečiame:

„Viso gyvenimo darbu sportui nusipelniusį žmogų” – nominacija, kurios pavadinimas kalba pats už save. Į ją pretenduoja šviesuoliai, visą gyvenimą esantys pavyzdžiu kitiems, bendruomenių ar visuomenės vedliai, savo darbais rodantys kryptį kitiems, atsidavę savo idėjoms ir darbams.

„2022 m. kilnų poelgį” – už sportininko, trenerio ar kito sporto srities atstovo kilnų ir sąžiningą momentinį poelgį, pavyzdžiui, pagalba į bėdą patekusiam varžovui, teisėjo informavimą apie klaidą savo nenaudai varžybų metu ir pan.

„2022 m. jaunojo sportininko ar jaunimo komandos kilnų poelgį“ – sąžiningą, garbingą ar kilnų poelgį varžybose, treniruotėje ar kitoje su sportu susijusioje situacijoje. Pavyzdžiui, už pagalbą susižeidusiam varžovui, už pagalbą sulūžus sporto įrankiui, už sirgalių sudrausminimą, žaidėjų skaičiaus aikštėje suvienodinimą varžovams dėl pražangų ar kitų priežasčių netekus komandos nario ir t.t.

„Jaunąjį sportininką – pavyzdį bendraamžiams“ – už sportininko ar komandos pavyzdį savo elgesiu bendraamžiams, bendruomenei, visuomenei. Pavyzdžiui, savanorystė, pagalba integruojant neįgaliuosius, žmogaus su negalia pavyzdys sveikiesiems siekiant tikslų ir t.t. Kandidatais į šią nominaciją gali tapti visi, kurie motyvuoja draugus siekti tikslų, yra sąžiningi, garbingai elgiasi aikštelėje ir už jos ribų, laikosi taisyklių ir įkvepia kitus elgtis kilniai.

„Fair Play projektą“ – už žmonių integraciją, vienijimą pasitelkiant sportą, už ribų ir stereotipų naikinimą, už visuomenės nuomonės keitimą, už socialinių iššūkių ir problemų sprendimą pasitelkiant sportą ir sporto vertybes.

„Fair Play organizaciją“ – už visuomenės ugdymą, olimpinių principų laikymąsi, vertybių sklaidą ar tiesiog pagalbą, neatlygintiną paramą sportininkams ir kitoms sporto organizacijoms.

Apdovanojimų nugalėtojai bus paskelbti sausio mėnesį, Lietuvos tautiniame olimpiniame komitete.

PRAĖJUSIŲ METŲ LAUREATAI



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių