Eurolygoje - taisyklių pasikeitimai: sekama NBA pavyzdžiu

Stipriausias Europos krepšinio klubų turnyras – Eurolyga – nori, kad žaidimas taptų greitesniu. Jau nuo kito sezono planuojami tasyklių pakeitimai, kurie dar labiau supanašintų Europos ir NBA krepšinius.

Taisyklių pakeitimai, kuriems dar turi pritarti Eurolyga:

– Sugrąžinti kovą dėl ginčo kamuolio. Tiesa, bus palikta galioti taisyklė, kad ginčo mačo pradžioje laimėtojas turės kamuolį ir ketvirtojo kėlinio pradžioje. Pirmojo ginčo pralaimėtojui (komandai) kamuolys atiteks antro ir trečiojo kėlinio pradžiose, tačiau visose kitose situacijose, kuriose reikės ginčo, dėl kamuolio bus kovojama šokant.

– Bausmė už techninę pražangą bus sumažinta nuo dviejų iki vieno baudos metimo, bet paliekant kamuolį komandai, kurios varžovai pažeidė taisykles.

– Dvi technines pražangas vienų rungtynių metu gavęs žaidėjas nuo šiol bus šalinamas iš aikštelės.

– Bus trumpinamos minutės pertraukėlės. Per pirmus du kėlinius treneriai turės galimybę paprašyti tik vienos 60 sekundžių ir vienos 30 sekundžių trukmės pertraukėlių.

– Antrajame kėlinyje treneriai turės dvi 60 sek. ir vieną 30 sek. pertraukėles, tačiau per paskutines dvi ketvirtojo kėlinio minutes galės panaudoti tik vieną 60 sek. ir vieną 30 sek. pasitarimą.

– Pertraukos tarp kėlinių nuo 2 minučių bus trumpinamos iki 90 sekundžių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių