B.Vanagas: Dakare konkurentai mums pavydi įspūdingos Vyčio vėliavos

  • Teksto dydis:

Pietų Amerikoje vykstančiame Dakaro ralio maratone Lietuvos komandos „General Financing – Autopaslauga“ stovykloje nuolat plevėsuoja istorinė Vyčio vėliava. Sausio 13-osios išvakarėse Benediktas Vanagas šįkart pasidalino mintimis apie Lietuvą ir lietuvių tautą. Pasak lenktynininko, lietuviai Dakare jau turi pakankamai neblogą reputaciją.

„Čia esame žinoma tauta, o istorinė Vyčio vėliava vis dažniau atpažįstama ir netgi – kitų tautų atstovų šiek tiek pavydima. Labai džiaugiuosi, kad net taip toli nuo Lietuvos čia yra labai daug apie mūsų šalį pozityviai galvojančių žmonių. Manau, kad būti lietuviu yra labai gerai“, - kalbėjo „General Financing – Autopaslauga“ komandos pilotas Benediktas Vanagas.

Lenktynininkas prieš pat Dakaro maratono startą Argentinoje, Rosarijaus mieste buvo susitikęs ir su čia gyvenančia lietuvių bendruomene ir liko labai nustebęs jos dydžiu bei nuoširdžiu lietuvių komandų palaikymu lenktynėse. Taip pat su komanda iškeliavo ir Vytis su 1042 gerbėjų nuotraukomis, kurios papuošė „OSCarO3“ automobilį. Tokiu būdu lenktynininkas siekė visam pasauliui parodyti, kad mūsų šalis yra draugiška ir palaiko vienas kitą.

Dakaro ralio maratono lenktynės Pietų Amerikos žemyne rengiamos jau šeštą kartą. Jos startavo sausio 5 dieną Rosarijaus mieste, o sausio 18 dieną dalyviai finišuos Čilėje Valparaiso mieste.

Oficialus Dakaro puslapis www.dakar.com. Daugiau informacijos apie lenktynininką Benediktą Vanagą galima rasti oficialiame jo puslapyje www.benediktasvanagas.lt arba „Facebook“ puslapio profilyje „Benediktas Vanagas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių