BMA motociklų čempionatas grįžta į Kauną

  • Teksto dydis:

Praėjusį savaitgalį didžiausiu ir gausiausiu regione tituluojamas „Baltic Motorcyclist Association“ čempionatas svečiavosi kaimyninės Estijos „Auto24ring” trasoje. Čia įvyko antrasis čempionato etapas, o jau už savaitės visi pergalių ištroškę motociklininkai būriuosis Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasoje.

BMA 2-ame etape pergalę šventė ir lietuviai, ir latviai, ir estai

Kaip ir kiekvienas „Navas Racing Club“ „Trackday“ ir BMA lenktynių etapas, taip ir šis renginys Estijoje prasidėjo treniruotėmis, kuriose „kaulus mankštino“ apie 100 dalyvių. Po treniruočių prasidėjo kvalifikaciniai važiavimai ir antrojo etapo varžybos. Antrame etape iš viso pergalės siekė net 72 sportininkai, iš kurių 24 varžėsi Lietuvoje populiariausioje gatvės motociklų grupėje „Street–street“ ir „Street–Superbike“ klasėje. 21 sportininkas ratus suko siekdamas pergalės „C600” ir „C1000” važiavimų metu ir 27 motociklininkai varžėsi „B600”, „B1000“, „Supersport“, „Superbike““ grupėse.

Kaip teigia „Navas Racing Club“ vadovas Linas Navickas ir BMA asociacijos prezidentas Vidas Stankevičius, visada smagu stebėti tokias įnirtingas kovas Estijos trasoje ir patikino, kad po įvykusio etapo Estijoje čempionato kovos bus dar intensyvesnės.

„Street-street“ klasėje pirmąją vietą užėmė Latvijos sportininkas Aleksejs Porazenko, aplenkęs antroje vietoje likusį lietuvaitį Tomą Kumštį ir trečiąją vietą užėmusį Andrej Lukaševič. Galingesniųjų gatvės motociklų „Street-Superbike“ klasėje užtikrintai pergalę pasiekė Vainius Budrys, aplenkęs antrąją vietą iškovojusį Eimantą Juškauską. Trečioji vieta šioje klasėje teko Aleksei Gorjatsev.

Pradedančiųjų lenktyniauti sportiniais motociklais klasėje „C600” pergalę šventė čempionato naujokas iš Estijos Alar Laidoner, antrąją vietą iškovojo Aivaras Žekevičius, o trečiąją – dar vienas lietuvaitis  Tomas Ališauskas. Galingesnės technikos „C1000” įskaitoje pergalę iškovojo latvis Girts Auzins, antroji vieta teko Armandui Narušiui, o trečioji – Estijos atstovui Jarmo Kivi.

Profesionalių sportininkų tarpe, lenktyniaujančių „B600” įskaitoje, pergalę šventė Ingvar Mägi, o antrąją vietą užėmė vienintelė ant podiumo pasirodžiusi moteris – lietuvaitė Greta Paškevičienė. Jos pavyti nepavyko trečiąją vietą iškovojusiam Linui Tarasevičiui. „B1000” įskaitoje koją daugeliui dalyvių pakišo „pokštaujanti“ technika ir jie dėl pergalės kovoti negalėjo. Užtikrintai pirmąją vietą iškovojo puikų rezultatą tiek šiemet, tiek pernai demonstravęs Vadimas Dementejus. Antroji vieta šioje įskaitoje teko Vitalijui Parakininkui, o trečioji – estui Mario Ilus.

„Supersport“ įskaitoje, pergalę šventė Mantas Urmonas, aplenkęs antroje vietoje likusį Paulių Lubą. „Superbike“ klasėje, tarp labiausiai patyrusių sportininkų, kovos virė iki pat paskutinių lenktynių sekundžių. Trečioji vieta teko Ignui Udrai, antroji – Audriui Žukaičiui, o pirmoji – puikiai pasirodžiusiam ir pirmojo etapo metu sportininkui - Dimitrij Kabanov.

Birželio 13-ąją grįžta į Kačerginę

Prieš čempionatui grįžtant į Kačerginės „Nemuno žiedą“ birželio 15-ąją, dvi dienos prieš tai motociklininkus organizatoriai kviečia prisiminti akciją „Nesuk rankenos gatvėje“. Paprastai ketvirtadieniais visų laukia treniruotės, besislepiančios po „Gazo terapijos“ pavadinimu. Tačiau birželio 13-osios ketvirtadienį organizatoriai visus skatins prisiminti, kad niekada nėra vėlu ne tik mokytis, bet tobulėjimui ribų – tiesiog nėra. Lygiai taip pat, akcija norima priminti, kad gatvė – nėra ta vieta, kurioje saugu lakstyti, taip kviesdami nemokamai mokytis ir sportuoti Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasoje. Šios saugaus eismo ir vairavimo įgūdžių gerinimo renginio organizatorių „Navas Racing Club“ draugai - „ARV-Auto“ bei Lietuvos policija.

Nors renginys ir nemokamas, visus, norinčius dalyvauti, organizatoriai kviečia registruotis, o pati registracija bus pradėta likus savaitei iki renginio, jau birželio 06 dieną. Planuojama, kad renginys prasidės 14 ir baigsis 17 valandą. Taip, pat, organizatoriai primena, kad trasoje galės važiuoti tik tie motociklininkai, kurie turės pilną ekipiruotę bei tvarkingą motociklą.

Laukia trečiasis BMA čempionato etapas

Organizatorių teigimu, šeštadienį, birželio 15-ąją dieną įvyksiantis čempionato etapas savo dalyvių gausa turėtų nustebinti ne vieną. „Pirmasis etapas itin džiugino dalyvių gausa, net ir nepaisant, kad oras buvo visai nepalankus motociklų varžyboms. Tai tik džiugina ir leidžia tikėti, kad trečiame etape sutiksime dar gausesnį dalyvių skaičių ir įnirtingas kovas dėl pergalės“, – pasakojo BMA prezidentas Vidas Stankevičius.

„Kaip ir visuomet, pasirūpinsime ne tik saugumu „Bauen“, teisėjų klubo „Startas“ bei privačios medicinos greitosios pagalbos „Sidabrilis“ dėka, bet ir dovanomis, kurias užtikrina čempionato draugai „Bikeparts.lt“, „Vimota Chiptuning“, „TG Group“, Litchema“, „Motobay“, „FL Technics“, „Lesta“ bei „Dynami:T Energy“. „ARV Auto“ vairavimo mokyklos dėka sportininkai mokosi teisingai vairuoti, o mūsų ištikimasis fotografas Edgaras Ščiglinskas nuolat užfiksuoja, kaip kam sekasi“, – juokėsi „Navas Racing Club“ vadovas Linas Navickas. 

Šiais metais „Navas Racing Club“ ir BMA ne tik surinko kalnus dovanų, per ir suformavo rekordinį prizinį fondą, kurį laimės sezono gale paaiškėję geriausieji sportininkai. Organizatorių dėka, tai – geriausias paskatinimas ir motyvacija sportininkams ir puiki priemonė lenktynes iš gatvių perkelti į ten, kur jos ir turėtų vykti – į trasas.

Daugiau apie čempionatą ir renginius bei pati registracija vyksta organizatorių internetiniame puslapyje nrc.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Serioza

Serioza portretas
Koks dar Dmitrij Kobanov, taigi cia Panevinas nuo pareiguu slapstosi :D
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių