„Baltrex-Šiauliai“ apgynė Lietuvos mažojo regbio čempionų titulą

  • Teksto dydis:

Savaitgalį naujajame Šiaulių regbio gimnazijos stadione vykusiame finaliniame Lietuvos regbio-7 čempionato etape triumfavo Šiaulių „Baltrex-Šiaulių“ klubas. Jis laimėjo visas ketverias rungtynes ir iškovojo teisę žaisti Europos klubų Čempionų taurės turnyre Rusijoje.

„Baltrex-Šiauliai“ B grupėje 12:0 nugalėjo Šiaulių sporto gimnazijos (ŠSG) komandą ir 19:5 įveikė Šiaulių „Vairo-Kalvio“ ekipą. Kitose rungtynėse staigmeną pateikė jaunieji ŠSG auklėtiniai, kurie 17:12 išplėšė pergalę prieš „Vairą-Kalvį“ ir pelnė kelialapį į pusfinalį.

Pusfinalyje „Baltrex-Šiauliai“ 34:0 pranoko RK „Tauro-Citmos“ komandą, o ŠSG ekipa netikėtai 21:12 įveikė A grupės nugalėtoją ir praėjusių metų vicečempioną Kauno „Žalgirį“.

Finale patyrę „Baltrex“ regbininkai nepaliko didesnių vilčių ŠSG atstovams ir iškovojo pergalę 41:7.

„Pergalę lėmė nuo 2015 metų išlikęs komandos branduolys. Nors pasiruošimui daug laiko nebuvo, turnyras parodė, kad esame gana neblogai susižaidę. Regbio-7 čempionatas šiais metais buvo labai nenuspėjamas, ką ir rodo galutinė turnyro lentelė, bet tuo pačiu jis buvo labai įdomus. Gražios buvo visos rungtynės, labai patobulėjo ŠSG, “Tauro-Citmos„, VRA komandos ir tas džiugina. Sunkiausios rungtynės mums buvo grupėje su ŠSG ir “Vairo-Kalvio„ ekipomis. Laimėjome, bet visų rungtynių metu laikėsi intriga ir bet kurią minutę viskas galėjo pasisukti kitaip. Žiūrovams nuo to turėjo būti tik įdomiau“, – įspūdžiais dalinosi po traumos atsigaunantis vienas geriausių Lietuvos rinktinės ir „Baltrex-Šiaulių“ žaidėjų Vytaras Bloškys.

Regbininkas prisipažįsta, kad iki geriausios formos jam dar yra toli, bet džiaugėsi pagaliau galėdamas sugrįžti į komandos rikiuotę.

„Nemanau, kad tai buvo pilnavertis sugrįžimas į aikštę. Labiau pirmi žingsniai link to. Šiame turnyre žaidžiau nedaug, kituose bandysiu vis daugiau laiko praleisti aikštėje. Bet kokiu atveju, buvo labai malonu ir truputį keista, kad vėl esu su komanda oficialiose rungtynėse“, – teigė V.Bloškys.

Šiame Lietuvos čempionate nustebino ne tik jaunoji ŠSG komanda, iškovojusi sidabro medalius, bet ir RK Jonavos-Šiaulių „Tauro-Citmos“ ekipa. Ji mažajame finale netikėtai 19:10 įveikė po skaudaus pusfinalio neatsigavusį Kauno „Žalgirį“ ir pasidabino bronzos apdovanojimais.

Tik penktas liko labiausiai tituluotas Lietuvos regbio klubas „Vairas-Kalvis“. Jis rungtynėse dėl 5-6 pozicijų 41:7 įveikė Vilniaus „VRA-Tomostos“ komandą.

Dar keturios Lietuvos komandos varžėsi dėl regbio-7 taurės. Šį trofėjų iškovojo „Šiaulių“ ekipa. Antrąją vietą užėmė Panevėžio „Klevas“, trečiąją – Šiaulių „Baltrex-PRC“, ketvirtąją – Oro gynybos batalionas (OGB).

Geriausiais žaidėjais pripažinti Ignas Jankaitis („Baltrex-Šiauliai“), Santaras Karnytis (ŠSG), Laurynas Marcinkus („Tauras-Citma“), Justinas Šernas („Žalgiris“), Norbertas Radzevičius („Vairas-Kalvis“), Domantas Stravinskas („VRA-Tomosta“), Laimonas Urbietis („Šiauliai“), Matas Turliackas („Klevas“), Ernestas Braziulis („Baltrex-PRC“) ir Dilardas Vorašilka (OGB).

„Baltrex-Šiauliai“, ŠSG ir „Tauras-Citma“ pateko į Baltijos regbio-7 čempionatą.

Galutinė Lietuvos regbio-7 čempionato lentelė:

1. Šiaulių „Baltrex-Šiauliai“ 2. Šiaulių sporto gimnazija 3. RK „Tauras-Citma“ 4. Kauno „Žalgiris“ 5. Šiaulių „Vairas-Kalvis“ 6. Vilniaus „VRA-Tomosta“ 7. Rygos „Livonia-2“ (Latvija) 8. Vilniaus „Geležinis vilkas“ 9. Šiaulių „Šiauliai“ 10. Šiaulių „Baltrex-PRC“ 11. Panevėžio „Klevas“ 12. Oro gynybos batalionas 13. Plungės „Dorbė-Perkūnas“ 14. Šiaulių „Citma-2/Sporto gimnazija-2“ 15. Kauno „Ąžuolas“ 16. „Klaipėdos kovas-1“ 17. Plungės SRC 18. „Klaipėdos kovas-2“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių