B. Vanagas pakeliui į 2023-ųjų Dakarą

Gruodžio 27-osios vakarą „TOYOTA GAZOO Racing Baltics“ komanda pradėjo savo kelionę į 2023-ųjų Dakaro ralį.

Dvylika komandos narių pakilo iš Vilniaus oro uosto link Stambulo, po kelių valandų pertraukos ten laukia skrydis į Džidos miestą Saudo Arabijoje. Nors Dakaro ralio startas bus duotas dar paskutinę šių metų dieną, komandos laukia dar daug pasiruošimo užduočių.

Atsisveikindamas su Vilniuje liekančiais komandos nariais ir fanais, lenktynininkas teigė, kad ši akimirka jam yra savotiškas Dakaro maratono startas. „Pakilus iš Vilniaus pereiname į kitą Dakaro fazę, kuriai ruošiamės ištisus metus.“ – sakė B. Vanagas.

Tik atvykus į Džidą Benedikto Vanago komandos laukia „namų darbai“. „Iki Dakaro starto turėsime nedaug laiko, per kurį turime ne tik įsikurti, atlikti administracinius bei techninius formalumus, bet, svarbiausia, atlikti pilnaverčius „Hilux“ bandymus, kuriems Lietuvoje neturėjome pakankamai laiko bei sąlygų“, – pasakojo B. Vanagas.

2023-ųjų Dakare į „TOYOTA GAZOO Racing Baltics“ komandos šturmano kėdę sėda Kuldaras Sikas. Birželį prie komandos prisijungęs šturmanas yra gerai žinomas Estijoje, nes savo įskaitoje turi  per šimtą klasikinio ralio startų. Nors Kuldarui Sikui tai bus pirmasis Dakaras, šiai dienai naujasis duetas jau skaičiuoja bent kelis tūkstančius įveiktų sportinių kilometrų bei pirmąją pergalę „Hungarian baja“ lenktynėse. Komandos šturmanas į Dakarą vyksta „estiškai“ ramus. „Šiai akimirkai nejaučiu streso. Manau, didžiausias stresas užplūs, kuomet nuvyksime į Saudo Arabiją. Mano tikslas labai paprastas, padaryti kuo mažiau klaidų. Mažiau klaidų – geresnis rezultatas,“ – mintimis dalijosi K. Sikas.

Taip pat šiais metais komandą papildė naujasis „Toyota GR DKR Hilux“, kitaip vadinamas „Black Hawk VII“. Tai 3,5 litro V6 benzininį variklį su dvejomis turbinomis turintis sportinis automobilis, kuris gerokai lengvesnis bei efektyvesnis variklis nei prieš tai buvęs automobilis su V8 5,0 litrų atmosferiniu varikliu.

Dakaro ralis startuoja gruodžio 31-ąją. Lenktynių nugalėtojas paaiškės sausio 15-ąją. Iš viso sportininkai turės įveikti 8549 kilometrus, iš kurių 4706 km bus įskaitiniai. Beje, pirmą kartą lenktynininkai kausis vadinamojoje „Empty Quarter“ – vienoje didžiausių dykumų pasaulyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cia

Cia  portretas
Tas 'lietuvis' ,kuris Jukneviciui neskolino varzta,tik pajutes Lietuviu zvilgsnius paskolino varzta,kaip zmogus vanagas krito zemai ,jo vidus bjaurus .

gedas

gedas portretas
Nemegstu to kukurdvelkio .CHitras biznierius.Tikiu KAD NEPASISEKS .....

Bet \\\\\.../////

Bet  \\\\\...///// portretas
tas višt'vanagis koncervas su savo utėlių inkubatoriumi iš viso būrio išsiskiria.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių